qatar1.jpg
Astăzi, Ambasadorul Victor Ţvircun împreună cu Khalifa Al Kuwari, Director General al Fondului Qatarian pentru Dezvoltare a participat la ceremonia de transmitere a asistenței umanitare medicale oferite de către Statul Qatar Republicii Moldova, pentru combaterea pandemiei COVID-19, la Aeroportul Internaţional Hamad din or. Doha.

Acţiunea reprezintă un moment istoric dintre relaţiile bilaterale între Republica Moldova şi Statul Qatar, asistenţa fiind primul ajutor umanitar al vre-unei ţări arabe oferit statului nostru. Menţionăm aparte, că un aspect important este faptul că suportul este oferit în timpul unei din cele mai importante sărbători pentru lumea arabă – Eid al Fitr.

Sprijinul umanitar în speţă include mai multe echipamente de protecţie, precum măşti, ochelari, mănuşi, viziere, combinezoane, etc, şi vine să asigure cadrele medicale ale Republicii Moldova cu instrumentele necesare pentru lupta împotriva COVID-19, inclusiv tratării de pacienţi.

În cadrul ceremoniei oficiale, Ambasadorul a exprimat recunoaştință din numele conducerii şi cetăţenilor Republicii Moldova către liderii Statului Qatar, cu precădere Alteţei Sale Şeicului Tamim bin Hamad al Thani pentru asistenţa acordată în timpuri de criză pentru toate ţările lumii. Mulţumiri aparte au fost adresate Fondului Qatarian pentru Dezvoltare, fiind instituţia care a asigurat organizarea lotului umanitar, şi companiei Qatar Airways care asigură livrarea la Chişinău a acestuia.

Ambasada Republicii Moldova în statul Qatar e prima ambasada unde Moldova a deschis ambasadă în lumea arabă.

Preluat de la: diez.md