Zhen_Yan_Device_WEB.jpg
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Virginia, un antioxidant care se eliberează în corpul nostru în mod natural, în timp ce facem mișcare, are un rol important în combaterea COVID-19. Profesorul Zhen Yan, de la Universitatea din Virginia, a descoperit că antioxidantul extracellular superoxide dismutase (EcSOD) contribuie la combaterea infecției cu noul coronavirus, potrivit Everyday Health.

EcSOD este un antioxidant care se eliberează în corp atunci când facem sport. În primă fază, acest antioxidant se eliberează în muşchi, iar cu ajutorul circulației sângelui se „lipeşte” de organele vitale, scrie digi24.ro.

Ori de câte ori facem sport, organismul nostru se umple de mari cantităţi de EcSOD.

Concluzia trasă de profesorul Zhen Yan este că acest antioxidant previne riscul apariţiei sindromului ARDS, cel care ne afectează grav sistemul respirator şi este printre factorii declanșatori ai maladiei COVID-19.

„De multe ori spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă în continuare aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin exerciţii făcute în mod regulat, nu e nevoie să aşteptăm până vom afla totul. Prin activităţi sportive putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete”, a declarat profesorul.

Preluat de la: diez.md