906824-transnistria-border-blog-november-6-2013.jpg
Ministerul Apărării din Marea Britanie a comunicat în dimineața zilei de astăzi, 10 aprilie, că Rusia încearcă să recruteze militari din regiunea transnistreană pentru războiul din Ucraina.

„Eforturile de a genera mai multă putere de luptă includ și încercarea de a recruta din regiunea transnistreană nerecunoscută a Moldovei”, menționează Ministerul Apărării într-o postare pe Twitter.

Acest lucru s-ar întâmpla din cauza pierderilor mai umane care cresc în continuare în rândul armatei ruse. Conform autorităților din Ucraina, până la ziua de azi, armata rusă a pierdut peste 19 000 de soldați. Aceste cifre nu sunt confirmate de partea rusească, care a făcut declarații referitoare la pierderi umane ultima dată pe 25 martie, raportând un număr de 1 351 de militari morți. Totuși, recent, într-un interviu pentru Sky News, Peskov a recunoscut că Rusia are pierderi mari umane în Ucraina. „Da, avem pierderi semnificative, aceasta este o tragedie uriașă pentru noi.”

Autoritățile din Republica Moldova nu au venit deocamdată cu o reacție. Nici cele „autoproclamate” din regiunea transnistreană nu au venit cu infirmare sau confirmare a informației.

Amintim că anterior autoritățile din Ucraina au menționat anterior că pe aeroportul din Tiraspol au loc pregătiri pentru primirea aeronavelor ruse. De asemenea, autoritățile din Ucraina au mai spus că există și probabilitatea de un eventual atac din Stânga Nistrului.

Șefa statului, Maia Sandu, a comentat declarațiile autorităților ucrainene, menționând că „nu avem informații care ar confirma că se pregătește folosirea acestui aeroport în mod ilegal de către avioanele rusești”.

Ulterior, șeful departamentului Relații Publice al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că dacă Rusia intenționează să transfere avioane militare pe teritoriul regiunii transnistrene, forțele de apărare aeriene ucrainene le vor doborî.


Amintim că pe teritoriul Ucrainei de 46 de zile este război, după ce Rusia a atacat-o. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md