BeFunky-collage-2.jpg
Azi, președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, s-a întâlnit la Kiev cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate. Discuțiile au loc într-un format restrâns, după care liderii europeni vor ieși în fața presei cu declarații.

În urma întâlnirii lui Volodâmâr Zelenski cu Ursula von der Leyen și Josep Borrell, președinta Comisiei Europene a comunicat pe Twitter că Uniunea Europeană sprijină Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse, iar cei responsabili pentru atrocitățile de la Bucea vor fi trași la răspundere.

„A fost important să încep vizita mea la Bucea. Pentru că în Bucea umanitatea noastră a fost distrusă. Mesajul meu către poporul ucrainean este că cei responsabili de atrocități vor fi trași la răspundere. Lupta voastră este lupta noastră. Sunt astăzi la Kiev pentru a vă spune că Europa este de partea voastră”,a menționat Ursula von der Leyen.

Știrea inițială. Ursula von der Leyen a vizitat azi orașul Bucea, iar după cele văzute a declarat că Comisia Europeană intenționează să ofere o decizie de aderare a Ucrainei în această vară. „De obicei, această procedură durează ani la rând până când comisia acceptă cererea de aderare, însă Ucrainei i-a reușit asta în câteva săptămâni”, a spus Ursula von der Leyen, scrie Reuters.

Mai jos puteți vedea momentul întâlnirii dintre Zelenski și oficialii europeni.

Preluat de la: diez.md