forbes.jpg
Tradițional, în fiecare an, revista Forbes întocmește topul celor mai bogați oameni din întreaga lume. În 2022, în listă se regăsesc 2 688 de miliardari, cu 87 mai puțini decât anul trecut. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în rândul miliardarilor din Rusia (-34) și China (-87). De asemenea, în acest an topul 10 celor mai bogați oameni a fost părăsit de Mark Zuckerberg, iar Elon Musk a reușit să ajungă în fruntea acestuia.

Așadar, mai jos găsiți topul celor 10 miliardari care sunt considerați cei mai bogați oameni din lume în anul 2022.

#1. Elon Musk (50 de ani) – 274,3 miliarde de dolari

Musk a co-fondat (împreuna cu fratele lui, Kimbal Musk) Zip2, o companie de software web, care a fost cumpărată de Compaq cu 340 milioane de dolari în 1999. Apoi Musk a fondat X.com, o bancă online. S-a unit cu Confinity în 2000, care a lansat PayPal, care fost cumpărat de eBay cu 1,5 miliarde de dolari, în octombrie 2002. În mai 2002, Musk a fondat SpaceX, o companie de producție aerospațială și de servicii de transport în spațiu, în cadrul căreia este CEO și proiectant șef. S-a alăturat la Tesla în 2004 și a devenit atât CEO cât și arhitect de produse

Studii: Este licențiat în fizică și economie la Universitatea Pennsylvania din SUA.

#2. Jeff Bezos (58 de ani) – 180,2 miliarde de dolari

Bezos a înființat Amazon în 1994. Acum, acesta este directorul general al companiei și deține 16 % din aceasta. Acesta mai deține și publicația The Washingotn Post.

Studii: Bezos este licențiat în „Arte și Științe”, Universitatea Princeton din SUA.

#3. Bernard Arnault & familia (73 de ani) – 166,4 de miliarde de dolari

Bernard Arnault este un om de afaceri francez, cunoscut pentru că este președintele consiliului de administrație al conglomeratului francez LVMH, cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume. El supraveghează peste 70 de mărci vestite, inclusiv Louis Vuitton și Sephora.

Studii: A absolvit „Inginerie” la Școala Politehnică din Paris (École Polytechnique).

#4. Bill Gates (66 de ani) – 134 de miliarde de dolari

Bill Gates este co-fondator (împreună cu Paul Allen) al Microsoft Corporation. În timpul carierei sale la Microsoft, a fost cel mai important deținător de acțiuni al companiei până în 2014.

Studii: Începe studiile la Lakeside School, una dintre cele mai cunoscute școli din Seattle în anul 1967. Din anul 1973 urmează cursurile universitare la Harvard, dar în anul III renunță la cursuri și împreună cu Paul Allen, prietenul său din copilărie, înființează compania Microsoft în anul 1975.

#5. Warren Buffett (91 de ani) – 127,3 de miliarde de dolari

Warren Buffett este CEO-ul şi fondatorul Berkshire Hathaway, o companie americană cu sediul în Omaha, Nebraska, ce deține numeroase subsidiare în domenii precum asigurări, construcții, mobilă și transporturi

Studii: A absolvit Universitatea din Nebraska la 19 ani, cu o diplomă de licență în administrarea afacerilor. Deși a fost respins de Harvard, Buffett a plecat la Universitatea Columbia, unde a obținut un master în economie.

#6. Larry Page (49 de ani) – 113,4 miliarde de dolari

Larry Page este un om de afaceri american, co-fondator al companiei Google, împreună cu Sergey Brin. Larry Page a renunțat la funcția de CEO al Alphabet, părintele companiei Google, în decembrie 2019, dar rămâne membru al consiliului de administrație și acționar de control.

Studii: este licențiat în „Arte și Științe” la Universitatea Michigan, are un masterat în științe la Universitatea Stanford.

#7. Larry Ellison (77 de ani) – 113 de miliarde de dolari

Lawrence Joseph Ellison este un antreprenor american, cunoscut în special pentru faptul că este fondatorul și conducătorul companiei Oracle Corporation, o companie multinațională americană din industria calculatoarelor.

Studii: Larry Ellison s-a înscris la Universitatea din Chicago pentru a face studii în fizică și matematică. Cu toate acestea, și-a pierdut interesul pentru educație și a renunțat la universitate după un semestru.

#8. Gautam Adani & family (59 de ani) – 113 de miliarde de dolari

Gautam Shantilal Adani este un industriaș și filantrop indian. El este președintele și fondatorul Adani Group, un conglomerat multinațional cu sediul la Ahmedabad, implicat în dezvoltarea și operațiunile portuare din India.

Studii: După ce a absolvit școala Sheth Chimanlal Nagindas Vidyalaya, s-a înscris pentru o diplomă de licență în comerț la Universitatea Gujarat, dar a renunțat după al doilea an.

#9. Sergey Brin (48 de ani) – 109 de miliarde de dolari

Este un informatician și om de afaceri american, evreu originar din Rusia, cofondator al companiei Google,[5] împreună cu Lawrence Edward „Larry” Page.

Studii: Licențiat în „Matematică și sisteme de calcul” la Universitatea Maryland, are diplomă de master în științe la Universitatea Stanford.

#10. Mukesh Ambani (64 de ani) – 99,7 miliarde de dolari

Mukesh Dhirubhai Ambani este un om de afaceri indian și președintele la Reliance Industries, cea mai mare întreprindere din sectorul privat din India, o companie trecută în „Fortune 500” și una dintre cele mai mari conglomerate din sectorul privat din lume.

Studii: Licențiat în „Inginerie”, la Universitatea din Mumbai.

E de menționat că în lista celor mai bogați oameni din lume în acest an au fost incluse pentru prima dată 236 de persoane, printre care și interpreta Rihanna cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

Întreaga listă de miliardari o puteți găsi AICI!

Preluat de la: diez.md