diez-share-facebook.png
Compania „Weinstein” care gestionează studiouri TV și de film planifică declararea falimentului. Dezastrul a început după ce mai bine de 70 de femei l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein, fondator și director al acesteia, de agresiune sexuală și viol. Consiliul de administrare a luat decizia de a declara falimentul după ce mai multe încercări de a vinde compania au eșuat, scrie Business Insider.

Harvey Weinstein a fost acuzat de mai bine de 70 de femei de agresiune sexuală și viol, lansând practic fenimenul hashtag-ului #metoo, declanșând practic un val de dezvăluiri referitoare la mai mulți bărbați influenți din diferite domenii. Compania acestuia, între timp a fost, potrivit unui comunicat, „în proces de vânzare în speranța de a salva bunuri deținute și locuri de muncă”.

„Astăzi acele discuții nu au ajuns la nici un numitor comun”, se menționează în comunicatul consiliului de administrare.

Astfel, potrivit aceleiași surse compania nu are de ales decât de a începe procesul de faliment.

Pe 5 octombrie, The New York Times a publicat un raport de investigație ce relatează în detalii acuzațiile de hărțuire sexuală aduse lui Harvey Weinstein de-a lungul a câtorva decenii. În zilele care au urmat, mai multe femei au început să vorbească deschis despre propria experiență de hărțuire sexuală din partea lui Weinstein și a altor oameni influenți din întreaga industrie.

Harvey Weinstein, prin intermediul unui avocat, a negat toate acuzațiile.

Preluat de la: diez.md