main234.jpg
Membrii echipajului unui elicopter din România, aflat în misiune de căutare-salvare pentru un avion militar care a dispărut de pe radar, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 kilometri de aerodrom.

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Elicopterul avea la bord un echipaj format din cinci militari.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, despre pilotul sau avionul militar MiG 21 LanceR.


Aeronava MiG 21 LanceR, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

În acest sens, Ministerul Apărării din România a declanșat de urgență operațiunile de căutare-salvare. Astfel, elicopterul IAR-330 Puma (despre care am scris mai sus) a decolat de urgență spre zona posibilului impact.

Preluat de la: diez.md