tineri-4.jpg
În perioada 29-31 martie, tinerii și tinerele care au participat în cadrul proiectului „Capacitarea organizațiilor locale de tineret din Moldova” au avut posibilitatea să învețe mai multe despre managementul și sustenabilitatea financiară. Programul de instruire a fost organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM).

Participanții au avut parte de un training intensiv în domeniul dezvoltării organizaționale, gestionării legale a organizațiilor, gestionării financiare, gestionării echipei și consolidării planurilor/strategiilor individuale de creștere a organizațiilor de tineret.

Scopul acestui training a fost de a îmbunătăți cunoștințele și abilitățile tinerilor lideri în gestionarea organizațiilor, astfel încât aceștia să fie capabili să conducă și să dezvolte organizațiile în mod eficient și sustenabil.

În cele trei zile ale trainingului, participanții au primit informații valoroase și au învățat noi abilități și tehnici în fiecare dintre domeniile de interes.


Sursă foto: CNTM/Facebook

În prima zi, a fost abordat subiectul dezvoltării organizaționale și au fost discutate strategiile eficiente de dezvoltare a organizațiilor, modalitățile de adaptare la schimbările din mediul de afaceri și metodele de îmbunătățire ale procesele interne. Tinerii lideri au învățat cum să analizeze performanțele organizației și să identifice punctele slabe și punctele forte pentru a putea lua decizii informate în privința viitorului organizației.

În a doua zi, a fost abordată tematica gestionării legale a organizațiilor. Experții CNTM au prezentat regulile și reglementările legale importante care trebuie respectate în cadrul unei organizații, inclusiv obligațiile fiscale și de raportare. Participanții au învățat, de asemenea, cum să dezvolte politicile și procedurile legale ale organizației pentru a fi în conformitate cu reglementările legale.


Sursă foto: CNTM/Facebook

A treia zi a fost dedicată gestionării financiare și gestionării echipei. S-a discutat despre gestionarea bugetelor și modalitățile de asigurare cu resursele necesare pentru a dezvolta organizația în mod sustenabil. Tinerii lideri au învățat cum să își gestioneze eficient echipele, să își motiveze angajații și să dezvolte un mediu de lucru pozitiv.

La finalul instruirii, tinerii au avut ocazia să reflecteze asupra cunoștințelor și abilităților dobândite în cadrul acestui program. Majoritatea participanților au exprimat recunoștință pentru oportunitatea de a învăța lucruri noi și utile în domeniul dezvoltării organizaționale, gestionării legale a organizațiilor, gestionării financiare, gestionării echipei și planificării planurilor individuale de dezvoltare a organizațiilor. Mulți dintre ei și-au exprimat dorința de a implementa noile abilități și cunoștințe în cadrul propriilor organizații și de a contribui astfel la dezvoltarea acestora și la creșterea impactului lor în comunitate.

Preluat de la: diez.md