289456000_10225370128313171_3190081072307411103_n.jpg
După 13 ani de activitate, Anastasia Danilova, directoarea executivă a Centrului de Informații GENDERDOC-M (GDM), și-a anunțat demisia. Aceasta a declarat că i-a fost greu să ia această decizie, însă știe că lasă organizația în mâini de încredere și atât ea, cât și organizația, trebuie să se miște înainte.

Colegii acesteia i-au scris pe rețelele de socializare un mesaj de apreciere, în care i-au mulțumit pentru activitatea sa și anii petrecuți împreună.

„Plecarea ei, decizie pe care o respectăm și o susținem, ne provoacă, pe de o parte, tristețe, iar pe de alta – bucurie, deoarece știm că Anastasia își va urma drumul profesional pe care și-l dorește la această etapă a vieții sale”, a scris Centrul GDM pe Facebook.

Colegii acesteia au adăugat că în cei 13 ani, în care Anastasia a condus GENDERDOC-M, viața persoanelor LGBT+ din Republica Moldova s-a schimbat în mai bine. „În toți acești ani, organizația noastră a făcut o muncă enormă de advocacy, de susținere a beneficiarilor și de prestare a serviciilor de sănătate comunității. Aceste eforturi au fost posibile grație unei echipe profesioniste, unite, motivate, pe care Anastasia a știut să o susțină, să o crească și să o inspire.”

Anastasia Danilova a declarat că i-a fost greu să ia această decizie, însă știe că lasă GDM în mâini bune.

„Nu mi-a fost deloc ușor să mă decid pentru acest pas. După 17 ani de lucru La GDM și 13 ani în fruntea organizației, îmi este dificil să-mi imaginez viața fără GENDERDOC-M, dar trebuie să ne mișcăm înainte, și eu, și organizația, și nu există un timp potrivit pentru a pleca. Cu inima liniștită îmi las poziția în mâini de încredere ale unei echipe puternice și profesioniste. Voi fi alături de organizație în perioada de tranziție și voi depune toate eforturile, experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul anilor, pentru ca procesul să decurgă cât mai ușor.”, a spus Anastasia Danilova.

Preluat de la: diez.md