trump.jpg

Astăzi, 4 aprilie, fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump a ajuns la un tribunal din Manhattan, unde s-a predat în mod oficial autorităților și a fost arestat, informează Reuters.

Acesta a pledat nevinovat în 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor contabile în urma unei anchete care a pornit de la banii de campanie pe care avocatul lui Trump i-ar fi oferit actriței porno Stormy Daniels, pentru ca aceasta să nu facă publică relația pe care ar fi avut-o cu Trump. De asemenea, fostul președinte este acuzat că a ascuns rolul său în această tranzacție de falsificare a unor documente de afaceri.

Totul a pornit în anul 2016, atunci când Stormy Daniels a contactat mai multe publicații media oferindu-le să le vândă versiunea ei a relației sale amoroase cu Donald Trump din 2006.

Aflând despre demersurile făcute de actriță, avocatul său lui Trump, Michael Cohen, a plătit-o cu 130 000 de dolari pentru ca aceasta să nu povestească depre relația dintre ea și Trump. Fostul președinte al SUA l-a rambursat pe Cohen, iar în evidențe apare că plata ar fi fost făcută pentru a acoperi cheltuieli legale. Procurorii spun că în acest fel Trump a falsificat acte comerciale, ceea ce se consideră o infracțiune penală în New York.

Posturile de știri au putut transmite în direct procesul de acuzare, respingând cererea mai multor organizații de presă, inclusiv CNN.

Preluat de la: diez.md