diez-share-facebook.png
18 incendii de vegetație active pe teritoriul Californiei au distrus până în prezent 90 mii de hectare. Incendiul arde de o săptămână, iar în urma acestuia au murit deja 6 oameni.

Focul este ţinut sub control doar în proporţie de 5% iar vântul, canicula şi umiditatea scăzută îngreunează misiunea miilor de pompieri chemaţi să intervină. Incendiul Carr, aşa cum l-au numit pompierii, arde necontrolat în nordul Californiei de o săptămână şi a ajuns la periferia unui oraş cu 90 de mii de locuitori, scrie digi24.

3.500 de pompieri şi o escadrilă de 17 elicoptere specializate în stingerea incendiilor intervin la faţa locului. Preşedintele Donald Trump a declarat stare de urgenţă în zonă, astfel încât să poată fi folosite resurse federale în lupta cu flăcările.

În zonele de unde oamenii au fost evacuaţi au început să apară hoţii, care vizează casele părăsite în grabă de localnici. De la începutul anului şi până acum, în California au fost înregistrate peste 3.300 de incendii de vegetaţie. Numărul este peste media ultimilor cinci ani, arată datele oficiale ale pompierilor.

Preluat de la: diez.md