diez-share-facebook.png
Jumătate dintre britanici susțin organizarea unui referendum pe tema Brexit-ului. Aceștia vor ca cetățenii să aleagă între ieşirea ţării din Uniunea Europeană cu un acord pe care Londra l-ar putea încheia cu Bruxelles-ul, retragerea din UE fără nici un acord sau rămânerea regatului în blocul comunitar.

Conform unui sondaj realizat recent, 40% se opun organizării unui astfel de referendum, în timp ce 10% spun că nu ştiu. Dintre persoanele intervievate, 48% preferă ca ţara să nu iasă din Uniunea Europeană, în timp ce 27% vor ca regatul să părăsească blocul comunitar fără nici un acord.

De asemenea, 13% s-au pronunţat în favoarea încheierii unui acord între Londra şi Bruxelles pentru ieşirea Regatului Unit din UE.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie manifestanți pro-UE au ieșit pe străzile Londrei pentru a cere un referendum cu privire la termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Manifestaţia a fost considerată cea mai mare de la votul din 2016 prin care s-a decis la limită părăsirea UE.

Preluat de la: diez.md