casa-2.jpg

Pentru că acasă, în Moldova, avem extrem de multe locuri frumoase de vizitat, dar și pentru că o vacanță este mereu binevenită, am adunat în acest articol pensiunile și vilele din centrul țării, unde te vei putea reîncărca cu energie și emoții pozitive. Ca să-ți fie mai ușor să alegi opțiunea potrivită pentru tine, am inclus o scurtă descriere despre fiecare dintre ele, prețul cazării, datele de contact și locația.

Notă: pensiunile pun la dispoziția vizitatorilor locuri de cazare, o unitate de alimentație/un restaurant, zone de agrement și chiar trasee turistice, în timp ce vilele nu asigură mâncarea. Prețurile indicate în articol sunt pentru o noapte.

Complexul turistic „CUIB” este amplasat într-o localitate liniștită, cu peisaje idilice, în apropiere de una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară – Căpriana. Acesta propune vizitatorilor cinci camere confortabile cu design modern.

Facilități: restaurant cu mâncare tradițională moldovenească, spațiu pentru evenimente, servicii de catering, magazin de suveniruri, parcare, biciclete, foișoare, Wi Fi, zonă spa etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus variază între 1 500 și 1 900 de lei.
Locație: strada Livezilor 6, Căpriana, Strășeni
Număr de contact: +37360212444

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Pensiunea turistică „Vila Roz” se află pe malul râului Răut și are amplasarea perfectă pentru a descoperi toate monumentele arheologice și istorice din apropierea complexului arheologic „Orheiul Vechi”. Aceasta propune vizitatorilor 16 locuri de cazare.

Facilități: restaurant cu mâncare tradițională moldovenească, curte și grădină cu acces la râul Răut, biciclete, grătar, Wi Fi, masterclassuri de gătit, plimbări cu căruța, parcare, foișoare, teren de joacă pentru copii etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus este de 1 200 de lei.
Locație: Trebujeni, Orhei
Număr de contact: +37379439214

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Casa Agricultorului Varzari oferă o priveliște minunată spre complexul muzeal „Orheiul Vechi”, fiind amplasată chiar sub stâncă. Toate cele trei camere ale pensiunii au balcon cu vedere spre râul Răut.

Facilități: parcare, terasă, mâncare delicioasă, zonă de camping, foișoare, ATV-uri, posibilitatea de a pescui, drumeții ghidate, Wi Fi etc.
Prețul unei camere duble variază între 1 000 și 1 500 de lei.
Locație: Butuceni, Orhei
Număr de contact: +37360124315

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Casa de sub stâncă pune la dispoziția vizitatorilor „Casa Mare”, care include camere amenajate cu mobilier autentic, covoare și țoluri țesute manual. Astfel, petrecându-ți aici vacanța, îți vei putea aminti de timpurile de altădată și de bunici. Pe timp de vară, pensiunea dispune de 11 locuri de cazare.

Facilități: parcare, teren de joacă pentru copii, foișoare, grătar, mâncare delicioasă, plimbări cu căruța, ateliere de meșteșugărit, biciclete, posibilitatea de a face tururi off-road, masterclassuri de gătit, excursii prin împrejurimi etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus este de 1 000 de lei.
Locație: Trebujeni, Orhei
Număr de contact: +37369610260

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Conacul Mierii este o atracție turistică unică din zona Codru. În curte este amplasată stupina, unde toate persoanele doritoare pot participa la masterclassuri tematice. În total, pensiunea dispune de trei camere, unde pot fi cazate trei familii.

Facilități: teren de joacă pentru copii, terasă, parcare, biciclete, excursii, drumeții, zonă de picnic, magazin de produse apicole, masterclass de extragere a mierii etc.
Prețul unei camere cu mic dejun inclus este de 1 000 de lei.
Locație: Micleușeni, Strășeni
Număr de contact: +37369572511

Aici este pagina de Facebook a pensiunii, iar aici este contul său de Instagram.

Pensiunea „Turnul Alb”, retrasă și îndepărtată de aglomerația și rutina orașului, vă oferă condiții excelente de a vă petrece vacanța, sărbătorile de familie, concediul sau sfârșitul de săptămână. Aceasta dispune de șapte camere duble și două camere pentru patru persoane.

Facilități: parcare, teren de joacă pentru copii, piscină, restaurant, foișoare, terasă, bar, Wi Fi etc.
Prețul unei camere duble este de 800 de lei.
Locație: strada Turnul Alb 10, Costești, Ialoveni
Număr de contact: +37379449911

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Proprietarul pensiunii „Vatra Strămoșească”, Anton Lașcu, a transformat casa familiei, una dintre cele mai vechi din sat, într-un muzeu. Aici își găsesc locul zeci de obiecte cu valoare istorică, inclusiv: prosoape, covoare, păretare, sal­tea umplută cu cânepă, oale, cuptor. Pensiunea ar putea caza trei-patru familii.

Facilități: muzeu, terasă, atelier de cioplit în lemn, bucate tradiționale, vin moldovenesc, excursii ghidate, masterclassuri de gătit etc.
Prețul cazării este de 150 de lei per persoană.
Locație: Vatici, Orhei
Număr de contact: +37369156437

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Pensiunea „Casa din luncă”, situată pe malul râului Răut, este prima pensiune rurală din Moldova. Aceasta dispune de 10 camere decorate în stil național moldovenesc, iar din curte se deschide o vedere de neuitat asupra stâncilor Orheiului Vechi.

Facilități: terasă, restaurant, piscină, barcă, căruță, excursii ghidate, masterclassuri de gătit, ateliere de meșteșugărit, posibilitatea de a pescui, biciclete, binocluri pentru birdwatching etc.
Prețul unei camere duble cu trei mese incluse începe de la 2 400 de lei.
Locație: Trebujeni, Orhei
Număr de contact: +37323556044

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

În imediata apropiere a Combinatului de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici” și a galeriilor subterane se află casa rurală „Doina și Ion” care, din spusele gospodarului Vitalie Guzun, nu este doar un spațiu de cazare, ci o întruchipare a sufletului țărănesc. Pensiunea are o capacitate de opt-10 persoane.

Facilități: Wi Fi, terasă, balansoar, bazin pentru copii, biciclete, acces facil la atracțiile turistice din zonă, excursii, foișoare, zonă de grătar, bucate tradiționale, vinuri de casă etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus este de 1 200 de lei.
Locație: strada Ștefan cel Mare 37, Mileștii Mici, Ialoveni
Număr de contact: +37369202164 

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

La „Eco Resort Butuceni” aveți inedita ocazie să vă întoarceți în timpurile strămoșilor noștri, prin obiectele păstrate în expoziția pensiunii. Fiecare dintre ele pot să povestească despre originea poporului moldovenesc. Pensiunea dispune de 19 camere în stil tradițional.

Facilități: parcare, terasă, piscină, zonă spa, ateliere de gătit, ateliere de meșteșugărit, restaurant, Wi Fi etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus variază între 1 300 și 1 500 de lei.
Locație: Butuceni, Orhei
Număr de contact: +37379617870

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Bahmut Club reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. Locația se află în imediata apropiere a rezervației naturale Plaiul Fagului. Aici, la o distanță de 70 de kilometri de capitală, puteți descoperi o părticică din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Pensiunea dispune de 13 căsuțe.

Facilități: teren de joacă pentru copii, zonă de camping, grătar, workshopuri, masterclassuri, bucate tradiționale, parcare, Wi Fi etc.
Prețul unei căsuțe pentru două persoane, cu mic dejun inclus, este de 1 500 de lei în zilele de weekend. De luni până vineri se oferă o reducere de 10 %.
Locație: Gara Bahmut 1, Bahmut, Călărași
Număr de contact: +37368303303

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Vila Etnica este o locație perfectă pentru persoanele care doresc să-și petreacă timpul liber frumos și plăcut în natură. Aici, vizitatorii vor avea oportunitatea de a se recrea departe de gălăgia orașului, în una dintre cele cinci camere puse la dispoziție.

Facilități: restaurant, muzeu, bar, terasă, Wi Fi, teren de joacă pentru copii etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus variază între 1 300 și 2 000 de lei.
Locație: Butuceni, Orhei
Număr de contact: +37379773333

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Vila Cucu este locul perfect pentru o escapadă în sânul naturii. Vei avea acces exclusiv la facilitățile vilei, fără a împărtăși spațiul cu alți oaspeți. Astfel vei putea beneficia de intimitate, confort și libertatea de a-ți petrece timpul cum dorești. Pe teritoriu există două căsuțe, capacitatea uneia fiind de șase-șapte persoane. În cazul în care doriți să vă cazați în una dintre ele, cealaltă rămâne liberă.

Facilități: teren de joacă pentru copii, terasă, punte cu ieșire pe malul Nistrului, zonă de camping, grătar etc.
Prețul unei căsuțe este de 3 000 de lei în timpul săptămânii și de 6 000 de lei în weekend.
Locație: Jora de Mijloc, Orhei
Număr de contact: +37379252427

Aici este site-ul web al vilei, iar aici este pagina sa de Facebook.

Prive Villa pune la dispoziția vizitatorilor trei dormitoare, fiecare dintre ele fiind dotată cu tot mobilierul necesar și cu aparate de aer condiționat. Locația are o capacitate de până la 18 persoane.

Facilități: piscină, bar, grădină, zonă de grătar, pian, Wi Fi, biliard, bucătărie complet utilată etc.
Prețul vilei pentru 24 de ore începe de la 8 000 de lei.
Locație: Durlești, Chișinău
Număr de contact: +37379444115

Aici este pagina de Instagram a vilei.

La Villa Sano poți să îți petreci frumos timpul alături de cei dragi, să te relaxezi la un foișor, la o vatră de foc sau chiar să pescuiești în lacul de pe teritoriu. Vila dispune de cinci cabane, capacitatea totală a acestora fiind de până la 20 de persoane.

Facilități: cabane, foișoare, piscină, grătar, posibilitatea de a pescui, teren de joacă pentru copii etc.
Locație: Ulmu, Ialoveni
Număr de contact: +37367331667

Aici este pagina de Facebook a vilei, iar aici este contul său de Instagram.

Bruce Home oferă 32 de locuri de cazare, cu parcare separată și zonă de odihnă, unde poți să uiți de aglomerația din oraș. Soarele de la Cojușna e cel mai bun prieten, iar aerul curat și zona verde dau plus valoare locației, unde fiecare se va simți minunat.

Facilități: piscină, saună, ciubăr, cameră salină, parcare, terasă, Wi Fi etc.
Prețul unei camere duble variază între 1 200 și 1 500 de lei.
Locație: strada Constructorilor 7, Cojușna, Strășeni
Număr de contact: +37379113387

Aici este pagina de Facebook a vilei, iar aici este contul său de Instagram.

Conacul Hellen este o zonă de odihnă din satul Pitușca, care, pe timp de vară, propune vizitatorilor opt locuri de cazare. În împrejurimile pensiunii sunt multe mănăstiri de vizitat și o cramă.

Facilități: terasă, parcare, bucătărie comună, Wi Fi, biliard, zonă de picnic, grătar, piscină etc.
Prețul unei camere duble începe de la 1 000 de lei.
Locație: Pitușca, Călărași
Număr de contact: +37369116868

Aici este pagina de Facebook a vilei, iar aici este contul său de Instagram.

În cazul în care cunoașteți și alte pensiuni sau vile din centrul țării, lăsați-ne un mesaj. Noi vom avea grijă să actualizăm lista.

Preluat de la: diez.md