oportunitati-9-1.jpg

Prima lună de primăvară ne oferă o diversitate de oportunități atât pentru elevi, studenți, profesori, cât și pentru tineri profesioniști din diverse domenii de activitate. Dacă vă doriți să aveți parte de experiențe noi și să obțineți noi cunoștințe, cu siguranță în acest material veți găsi o posibilitate potrivită pentru voi. Pentru a vă facilita alegerile, am selectat o listă cu oportunități al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în martie. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce aventuri poți să trăiești datorită șanselor care ți se arată.

Guvernul Poloniei a lansat un Program de Burse pentru tinerii cercetători din țările Europei de Est, Asiei Centrale și Caucazului. Bursele sunt acordate pentru anul academic 2024/2025 și oferă oportunitatea unei experiențe științifice în cadrul universităților poloneze.

Bursele vor fi destinate unui sejur de cercetare din septembrie 2024 până în iunie 2025. În acest material găsiți mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, despre conținutul dosarului de aplicare și despre termenul-limită pentru înregistrare.

Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” și Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova organizează Olimpiada Națională de Lingvistică „Eugen Coșeriu”. În cadrul acestei competiții, elevii din Republica Moldova vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile de comunicare, colaborare și soluționare a problemelor.

Cei mai buni dintre participanți vor fi selectați pentru a ne reprezenta țara la etapa internațională. Mai multe detalii despre condițiile de eligibilitate și procesul de înregistrare găsiți aici.

Asociația Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu” organizează cea de-a treia ediție a Concursului Republican de eseuri cu tematică istorică, destinat elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar. În cadrul competiției se pot înregistra tinerii din clasele IX-XII.

Aici puteți vedea informații despre organizarea concursului, criteriile de redactare ale eseului și termenul-limită pentru înscriere.

Asociația Presei Independente și Campania STOP FALS! anunță un concurs de selectare a cinci tineri și tinere pentru a participa la un training care va avea loc în orașul Rustavi din Georgia. Instruirea își propune să ofere participanților o înțelegere cuprinzătoare a fenomenului dezinformării și a dezinformării antioccidentale, inclusiv impactul acesteia asupra progresului democratic.

În acest articol, găsiți mai multe detalii despre persoanele eligibile și despre procesul de înregistrare.

Elevii claselor I-VIII din municipiul Chișinău sunt invitați să participe la Concursul Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”, ediția a IX-a. Elevii cu vârsta cuprinsă între șase și 14 ani au posibilitatea să-și evidențieze talentele literare, dezvoltându-și în același timp competențele culturale și de comunicare.

În acest material am selectat informații despre condițiile de participare, despre criteriile de evaluare și despre procesul de înscriere.

Competiția este una memorială și omagiază creația și personalitatea compozitorului și interpretului național Alexei Stârcea. Oportunitatea este destinată tinerilor din Republica Moldova, Ucraina și România, pasionați de arta vocală.

Aici puteți vedea care sunt condițiile de participare, etapele concursului și premiile pe care le puteți obține.

Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova lansează concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice, sesiunea 2024. Oportunitatea este destinată caselor de producție care au posibilitatea să înainteze proiecte cinematografice pentru mai multe categorii.

În acest articol am adunat cele mai importante informații despre criteriile de eligibilitate, despre etapele concursului și despre termenul-limită pentru aplicare.

Echipele din peste 60 de țări ale lumii vor avea parte de o aventură prin Europa în luna mai. Participanții urmează să traverseze Europa în șapte zile fără bani și telefoane pentru a ajunge la destinația finală – orașul Berlin. Singura monedă de schimb vor fi dozele Red Bull.

Mai multe detalii despre această oportunitate puteți găsi în acest articol.

Cadrele didactice din Republica Moldova care predau limba germană pot obține o bursă care le va permite să participe în calitate de însoțitori ai elevilor care se vor califica la Olimpiada Internațională de Limba Germană. Profesorii cu statut de însoțitori vor avea ocazia să participe la un seminar internațional, acesta fiind parte a programului, care presupune un schimb de experiență didactică.

Criteriile de eligibilitate și termenul-limită pentru înscriere îl puteți găsi aici.

Statul român lansează un program de burse destinat cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024/2025. Bursele vor fi acordate prin intermediul unui concurs studenților care intenționează să învețe în toate domeniile, cu excepția programelor de medicină, medicină dentară și farmacie.

În acest articol, puteți vedea care sunt condițiile de participare, ce trebuie să conțină dosarul de aplicare, ce cheltuieli acoperă bursa și care este termenul-limită pentru aplicare.

Tinerii profesioniști care au absolvit studiile superioare sunt invitați să se înscrie la școala de vară Energy Community. Oportunitatea este destinată persoanelor care își doresc să-și aprofundeze cunoștințele în înțelegerea tranziției energetice și să modeleze în mod activ viitorul acestui sector.

Participarea este gratuită pentru cetățenii din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Detalii despre criteriile de eligibilitate și despre termenul-limită pentru înregistrare puteți găsi aici.

Asociația Obștească DVV International lansează cea de-a IV-a ediție a concursului „Dezmințirea propagandei în istoria secolului al XX-lea – îndemn la pace și dezvoltare”. Oportunitatea este destinată profesorilor de istorie și educație civică, elevilor de gimnaziu și liceu din Republica Moldova.

În timpul concursului de cercetare, participanții vor explora modul în care propaganda a influențat realitățile istorice și viața curentă a oamenilor și a comunităților. Etapele de desfășurare ale concursului și termenul-limită pentru înscriere îl puteți consulta în acest articol.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md