oportunitati-14.jpg

Ne apropiem cu pași rapizi de sfârșitul anului de studiu, ceea ce înseamnă că în curând atât elevii, cât și studenții vor avea parte de mult așteptata vacanță de vară. Acum că orele la facultate și la liceu s-au redus, îți recomandăm să-ți îndrepți atenția către varietatea oportunităților la care te poți înscrie în luna mai. Fie că ești elev(ă), student(ă) sau tânăr(ă) profesionist(ă), în acest material găsești concursuri, stagii de practică sau programe naționale și internaționale al căror termen-limită pentru aplicare expiră în luna mai. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce aventuri poți să trăiești datorită șanselor care ți se arată.

Echipa #diez recrutează o persoană creativă care crede în misiunea noastră de a le fi utili tinerilor din țară și care și-ar dori să contribuie activ prin a ne ajuta să devenim mai prezenți, mai actuali și mai energici pe canalele noastre sociale.

În acest material găsești mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, despre responsabilități și despre avantajele de care vei beneficia.

Nu există un termen-limită pentru înscriere, dar vor avea prioritate persoanele care vor depune primele CV-ul.

Cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la introducerea monedei naționale, Banca Națională a Moldovei lansează concursul de design pentru simbolul leului moldovenesc, destinat studenților și profesioniștilor din domeniul designului grafic.

În cadrul concursului vor fi desemnați cel mult cinci învingători, care vor fi premiați cu moneda comemorativă și jubiliară de argint „Brandul de țară «Pomul vieții»”.

În acest material găsești condițiile de participare, modul de prezentare al proiectului final și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 1 mai.

Tinerii din Moldova care își fac studiile în domeniul dreptului se pot înscrie la o școală de vară care urmează să aibă loc la Facultatea de Drept Bucerius din orașul Hamburg, Germania. În cadrul școlii de vară urmează să înveți de la profesori din mediul academic, să creezi o rețea cu restul colegilor de la Drept din întreaga lume și să experimentezi traiul în unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania.

Vezi în acest material care sunt criteriile de eligibilitate, actele necesare pentru înregistrare și procesul de înregistrare.

Termen-limită – 1 mai.

Festivalul Internațional pentru Tinerii Iubitori de Film a dat start înregistrărilor pentru o nouă ediție. Evenimentul este destinat publicului tânăr și pune accent pe producții internaționale remarcabile de filme pentru copii și tineri. În acest an, festivalul se va desfășura în perioada 5-11 octombrie în orașul Frankfurt din Germania.

Criteriile de eligibilitate, taxa pentru înregistrare și formularul de înregistrare le găsești în acest articol.

Termen-limită – 1 mai.

Incubatorul de afaceri XY Partners lansează cea de-a opta ediție a programului XY Accelerator. XY Accelerator se va desfășura în perioada mai-august și se concentrează în special pe tinerii cu idei de start-upuri tehnologice sau produse minime viabile cu potențial de creștere la nivel global.

Informații despre principalele obiective ale programului și formularul de înregistrare le găsești în acest material.

Termen-limită – 3 mai.

Studenții de la jurnalism și producție multimedia sau proaspeții absolvenți ai acestor specialități sunt invitați să participe la un stagiu de practică remunerat oferit de către jurnaliștii BBC și Teleradio-Moldova. Stagiul de practică urmează să aibă loc în perioada 3 iunie – 29 august, iar organizatorii vor selecta doar nouă candidați care vor beneficia de această oportunitate.

Detalii despre procesul de înregistrare, despre valoarea bursei poți afla în acest articol. Tot acolo găsești și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 8 mai, ora 23.59.

Colegiul Europei din Natolin lansează un program de burse pentru tinerii profesioniști din Moldova. Oportunitatea este destinată persoanelor care au finalizat licența sau masteratul specializat în relații internaționale europene și își doresc să-și continue cariera în domenii precum: afaceri europene, științe politice, relații internaționale, economie, drept, istorie, jurnalism, limbi străine.

În acest material găsești mai multe informații despre oferta programului, criteriile de eligibilitate și formularul pentru înregistrare.

Termen-limită – 10 mai.

Institutul Național pentru Știința Materialelor din Japonia oferă pentru 100 de studenți din întreaga lume oportunitatea să beneficieze de un stagiu de practică în cadrul instituției. Programul de stagiu este destinat tinerilor care urmează un program de licență și absolvenților care vor să obțină experiență în domeniul cercetării științifice.

Din acest material află care sunt criteriile de eligibilitate și care sunt actele necesare pentru înscriere.

Termen-limită – 10 mai.

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a West Summer University (WSU) – o școală de vară care are drept scop principal introducerea elevilor curioși în universul mediului universitar pentru a simula o întreagă experiență a vieții de student. Elevii și elevele din Moldova vor avea oportunitatea să aleagă dintre 11 facultăți în care și-ar dori să-și continue studiile.

În acest material îți povestim despre WSU, cum te poți înscrie, dar și ce facilități oferă această experiență.

Termen-limită – 12 mai.

Organizațiile și grupurile de inițiativă din raioanele Bălți, Drochia, Edineț, Fălești, Cahul, Cantemir și Leova sunt invitate să participe la un program de voluntariat. Persoanele și organizațiile selectate vor beneficia de instruiri, mentorat și ghidare pentru a identifica problema, pentru a planifica activitatea de voluntariat, pentru a implica comunitatea, pentru a organiza voluntari și pentru a propune soluții pe termen lung.

Accesează acest articol pentru detalii despre durata instruirilor, despre procesul de înregistrare și despre suportul financiar.

Termen-limită – 12 mai.

Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă este în căutare de voluntari și voluntare. Fiind divizată în patru departamente, tinerii pot deveni parte a unuia dintre acestea. În cadrul Platformei Naționale, tinerii vor avea oportunitatea să lucreze alături de colegi pasionați și să contribuie la organizarea activităților tematice.

Vezi aici care sunt departamentele pentru care te poți înregistra în calitate de voluntar(ă) și formularul pentru înscriere.

Termen-limită – 15 mai.

Programul oferă tinerilor din Moldova care studiază în Țările de Jos sau care au absolvit recent o universitate acolo posibilitatea să obțină un stagiu de muncă plătit acasă. Stagiile vor avea loc în această vară și se vor desfășura la diferite organizații din Moldova.

Criteriile de eligibilitate, actele necesare pentru înscriere și etapele concursului le găsești în acest articol.

Termen-limită – 15 mai.

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii din Republica Moldova a dat start concursului de pictură „Care-i pasărea ta preferată?”. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 10 și 20 de ani sunt îndemnate să exploreze și să cunoască diversitatea speciilor de păsări din țara noastră, demonstrând în același timp abilitățile artistice.

În acest material vezi care sunt condițiile de participare și tipurile de lucrări acceptate.

Termen-limită – 15 mai.

Tinerii moldoveni au ocazia să facă parte din juriul Festivalului Internațional pentru Copii și Adolescenți „SALAM” din Baku, Azerbaidjan. Organizatorii sunt în căutarea a doi membri care vor face parte din juriul evenimentului. Recrutările au loc pentru categoriile „Generator” 12-16 ani și „Generator” 16-18 ani.

Cerințele pentru candidați și procesul de înregistrare le găsești în acest material.

Termen-limită – 15 mai.

Guvernul Republicii Moldova a lansat un program de stagii plătite în serviciul public. Executivul statului va oferi în acest an o bursă în valoare de 3 000 de lei pentru o durată a stagiului de 480 de ore, desfășurată în perioada 1 iunie – 30 noiembrie. Programul de stagii este destinat studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ din Republica Moldova.

Mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate, despre procesul de înregistrare și actele necesare pentru dosarul de concurs găsești aici.

Termen-limită – 17 mai.

Ambasada Japoniei în Republica Moldova a anunțat deschiderea înscrierilor la programul de burse Research Student pentru anul 2025. Oportunitatea este destinată studenților internaționali care doresc să învețe la universități din Japonia în calitate de studenți în domeniul cercetării.

Ghidul de înscriere și instrucțiunile necesare pentru înregistrare le poți accesa aici.

Termen-limită – 17 mai.

Dacă ești absolvent(ă) de liceu și ai obținut performanțe înalte la disciplinele școlare și la activități extracurriculare, poți participa la concursul municipal „Absolventul anului – 2024”. Premiul competiției va consta dintr-o diplomă și un premiu bănesc în valoare de 10 000 de lei. Premiile la celelalte nominalizări vor consta dintr-o diplomă și un premiul bănesc în valoare de câte 7 000 de lei.

În acest articol vezi ce trebuie să conțină dosarul de concurs și care sunt etapele competiției.

Termen-limită – 20 mai.

Studenții din Moldova sunt invitați să urmeze un program de masterat la Institutul Specializat al Francofoniei pentru Administrație și Management, cu sediul în orașul Sofia din Bulgaria. Tinerii au oportunitatea să obțină burse în valoare de 2 000 de euro pentru a-și continua studiile.

Detalii despre criteriile de eligibilitate și formularul pentru înregistrare găsești în acest material.

Termen-limită – 31 mai.

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în Moldova lansează Programul de burse „Hubert Horatio Humphrey”, destinat tinerilor profesioniști cu potențial de leadership. Bursele sunt oferite pentru anul academic 2025/2026. Datorită programului, bursierii pot beneficia de acumularea experienței în societatea și cultura SUA, cât și în domeniile profesionale din această țară.

În acest articol găsești informații despre:
# durata programului;
# criteriile de eligibilitate;
# cheltuielile pe care le acoperă bursa;
# actele necesare pentru înscriere;
# formularul pentru înregistrare.

Termen-limită – 31 mai.

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova lansează apelul de înregistrare pentru Programul Fulbright destinat studenților străini, pentru anul academic 2025/2026. Oportunitatea asigură burse pentru tinerii care își doresc să urmeze un program de masterat în instituțiile de învățământ superior din SUA.

Informații despre criteriile de eligibilitate, despre procesul de înregistrare și actele necesare pentru înscriere găsești în acest articol.

Termen-limită – 31 mai.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md