BeFunky-collage-14.jpg

Pentru mulți dintre voi astăzi a început vacanța de vară! Chiar dacă sezonul estival ni se asociază cu multă relaxare și băi de soare, este esențial să acordăm atenție și dezvoltării noastre academice. Fie că ești elev(ă), student(ă) sau tânăr(ă) profesionist(ă), în acest material găsești concursuri, burse sau programe naționale și internaționale al căror termen-limită pentru aplicare expiră în luna iunie. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce aventuri poți să trăiești datorită șanselor care ți se arată.

Fundația Nailekhanim oferă în bază de concurs o bursă de studii pentru un program de masterat sau doctorat la Universitatea Khazar din Azerbaidjan. Oportunitatea este destinată exclusiv studentelor pentru anul academic 2024/2025.

În acest material găsești mai multe informații despre costurile pe care le acoperă bursa, criteriile de eligibilitate și despre procesul de înregistrare.

Termen-limită – 1 iunie.

Oportunitatea este destinată jurnaliștilor independenți aspiranți, originari din Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus și Rusia. Scopul bursei este să ofere mentorat participanților, astfel încât aceștia să-și exercite profesia în sprijinul pluralismului și independenței mass-media.

Aici vezi detalii despre durata programului, criteriile de eligibilitate, actele necesare pentru înregistrare și formularul pentru aplicare.

Termen-limită – 1 iunie.

Școala de vară „Democrația aplicată” vine să sporească gradul de conștientizare și înțelegere a problemelor pe care le înfruntă Moldova în drumul său spre democrație și să încurajeze promovarea drepturilor omului, gândirea critică și activismul civic în rândul studenților și tinerilor profesioniști.

În acest articol găsești mai multe informații despre condițiile de participare, despre beneficiile școlii, despre principalele subiecte de discuție și despre procesul de înregistrare.

Termen-limită – 2 iunie.

Oportunitatea este destinată autorităților publice, organismelor juridice publice și organizațiilor private nonprofit. Entitățile menționate se pot înscrie prin intermediul proiectelor pe care le vor propune, axate pe inovare, durabilitate și incluziune. Bugetul total al apelului este de aproximativ 130 de milioane de euro.

Criteriile de eligibilitate, actele pentru dosarul de aplicare și procesul de înregistrare îl poți accesa în acest material.

Termen-limită – 7 iunie.

Universitatea de Stat de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” încurajează elevii din clasele I-XII să-și demonstreze măiestria artistică în pictură. Copiii sunt încurajați să realizeze o lucrare (desen, pictură sau colaj) ce va reda emoțiile și viziunea lor privind profesia de medic, farmacist sau asistent medical, educația pentru sănătate și modul sănătos de viață.

În acest material găsești condițiile de realizare a lucrărilor și regulamentul integral al concursului.

Termen-limită – 7 iunie.

Tinerii antreprenori pot solicita granturi de până la 200 000 de lei dacă își doresc să lanseze un start-up. Persoanele care vor să beneficieze de finanțare trebuie să dețină o întreprindere înregistrată în Chișinău sau să dea dovadă de intenția de a deschide o afacere în capitală.

În acest articol vezi care sunt criteriile de eligibilitate, domeniile prioritare ale programului și modul de înregistrare.

Termen-limită – 7 iunie.

Școlile profesionale și centrele de excelență care intenționează să lanseze o afacere socială în cadrul instituțiilor sunt invitate să se înscrie la un apel de granturi pentru a beneficia de suport financiar în procesul de implementare al proiectului. Instituțiile selectate vor primi suport financiar și non-financiar pentru lansarea și gestionarea unei activități de antreprenoriat. Bugetul maximal alocat pentru un proiect nu va depăși 20 000 de lei.

Informații despre criteriile de eligibilitate și despre procesul de înregistrare poți accesa aici.

Termen-limită – 9 iunie.

Oportunitatea este destinată orașelor cu minimum 50 000 de locuitori din statele membre ale Uniunii Europene, dar și din Armenia, Georgia și Republica Moldova. Concursul va acorda în total șase premii pentru două categorii: „Capitala Europeană a Inovării” și „Orașul inovator în creștere”.

În acest material vezi care este valoarea premiilor, care sunt criteriile de eligibilitate și care este procesul de înregistrare.

Termen-limită – 18 iunie.

Femeile și persoanele nonbinare, care lucrează în regie și producție și au proiecte de lungmetraj în dezvoltare, se pot înscrie la atelierul CIRCLE Fiction Orbit. Timp de șapte zile, persoanele vor avea posibilitatea de a lucra cu experți de top pentru a-și avansa proiectele și pentru a-și identifica nevoile pe baza solidarității, a schimbului de cunoștințe și a unei atitudini practice.

Vezi aici care sunt criteriile de eligibilitate, care este taxa pentru participare și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 21 iunie.

Asociația pentru Integrare și Mobilitate revine cu noi activități pentru comunitatea studenților moldoveni care învață în Franța. În cadrul evenimentului, vei avea ocazia să stabilești noi conexiuni cu alți studenți sau să beneficiezi de acces la cunoștințe academice.

Accesează acest articol pentru detalii despre activitățile pregătite de organizatori și despre locul desfășurării evenimentului.

Termen-limită – 30 iunie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md