61315728_1280914912073928_2452793837777584128_n.jpg
Premiul ADAMI Media Prize pentru diversitatea culturală în Europa de Est a lansat un workshop pentru filmele de ficțiune și proiectele documentare la etapa de editare, care abordează subiecte legate de diversitatea culturală, toleranța, integrarea sau coexistența pașnică. Primul atelier de acest fel a fost organizat în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF. Atelierul s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 26-28 mai.

Scopul workshopului este interacționarea și schimbul de experiență între participanți, dar și introducerea diferitor abordări în procesul redării subiectelor, astfel sporind atractivitatea filmelor de acest gen pentru o audiență internațională cât mai largă. Atelierul are loc în diferite camere de editare, unde participanții sunt îndrumați de producători/editori cu experiență,iar apoi fac schimb de lucrări și editează filmele celorlalți participanți.

În afară de activitatea din sălile de editare, participanții la ADAMI Studio au șansa de a lua parte la proiecții și evenimente de networking pe care le oferă acest festival oaspeților săi internaționali.

La workshop au participat studiourile de producție din Moldova, posturile de televiziune sau producători TV, dar și producători individuali. În urma unui concurs, au fost selectate șase proiecte pentru un workshop de editare, care este condus de trei experți internaționali: cunoscutul regizor Irene Langemann (Germania), regizorul/editorul Radu Dumitru (Moldova) și editorul de film/ corespondentul de război Mihail Moskalenko (Ucraina).

Preluat de la: diez.md