mihailsaakavili-1395507321.jpg
Fostul președinte al Georgiei și totodată fost guvernator al regiunii Odesa a Ucrainei, Mihai Saakașvili și-a recăpătat cetățenia ucraineană. Un decret în acest sens a fost semnat de către noul președinte de la Kiev, Volodimir Zelenski. Potrivit decretului, Saakashvili poate reveni oricând, după 31 mai în Ucraina.

Saakașvili i-a cerut noului președinte ucrainean Volodimir Zelenski să-i fie restabilită cetățenia cu o săptămână în urmă. La 12 aprilie, el a fost expulzat în Polonia, după ce a fost arestat la Kiev. Serviciul de frontieră al Ucrainei i-a interzis să intre în ţară până în 2021.În iulie 2017, el a fost lipsit de cetăţenia ucraineană printr-un decret al preşedintelui Petro Poroşenko în timp ce se afla în străinătate, după ce a intrat în conflict direct cu fostul președinte.

Saakașvili a devenit celebru după ce a reformat Georgia, i-a relansat economia și a redus corupția. El a primit cetățeania Ucrainei de la fostul lider, Petro Poroșenko și a fost numit în anul 2015 guvernator al regiunii Odesa.

Preluat de la: diez.md