ioha.jpg
În anul în care în România ar urma să fie organizate alegeri Prezidențiale, președintele actual, Klaus Iohannis este în fruntea sondajelor, cu o cifră de 36% potrivit ultimului. Liderul actual de la Cotroceni este urmat de către președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

Liderii celor două partide din coaliția de guvernare au câte 23% (Călin Popescu Tăriceanu) și 17% (Liviu Dragnea). În Top se mai regăsește și Dacian Cioloș, care pare că s-a oprit în jurul cifrei de 9%, dar și, cu 6%, comisara europeană Corina Crețu, din partea formațiunii Pro România (partid care îl are în liste și pe fostul prim-ministru al Moldovei, Iurie Leancă).

Următoarele alegeri prezidențiale în România vor avea loc în noiembrie sau decembrie 2019. Președintele Klaus Iohannis, ales în 2014, este eligibil pentru realegere. Tradițional, președintele în funcție candidează drept independent, întrucât, nu are voie să fie membru al unui partid politic cât timp se află în funcție. Totuși, fostul partid al lui Iohannis, PNL a anunțat de anul trecut că îl va susține pe acesta în campania pentru realegere.

Preluat de la: diez.md