microsoft-logo-2.jpg
Microsoft a anunțat o extindere majoră a programului său Azure IP Advantage, care oferă utilizatorilor săi protecție împotriva proceselor de proprietate intelectuală. Acest program oferă acum și clienților care construiesc soluții Internet of Things care se conectează la Azure, cu acces la 10.000 de brevete, scrie economica.net. 

La Microsoft, investim pentru a ajuta clienții noștri în timp ce se mută în cloud. Vedem o oportunitate în a ajuta companiile în acest mediu aflat în schimbare, asigurând securitatea, confidențialitatea, respectarea și expertiza proprietății intelectuale, pentru a le ajuta să aibă mai mult succes. Suntem încântați să facem acum un pas suplimentar care extinde protecția inovației.”, spune Microsoft pe blogul său.

Ceea este poate fi cel mai interesant la anunţul companiei este faptul că Microsoft oferă 500 de brevete inițiale în rețeaua LOT. Această organizație non-profit, care numără printre cei aproape 400 de membri, companii precum Amazon, Facebook, Google, Microsoft, Netflix, SAP, Epic Games, Ford, GM, Lyft și Uber, are rolul de a proteja companiile împotriva trolilor de brevete cu o bibliotecă vastă de brevete din partea companiilor membre și a altor surse.

“Rețeaua LOT este într-adevăr hotărâtă să ajute la abordarea proliferării proceselor de proprietate intelectuală”, a spus pentru techcrunch, Erich Andersen Microsoft CVP și consilier general adjunct.

Acest nou program merge mult dincolo de protecția de bază a brevetelor. Startup-urile eligibile care se alătură rețelei LOT pot achiziționa gratuit brevete Microsoft ca parte a calității de membru și, după cum a subliniat Andersen, startup-urile le vor deține în totalitate. Rețeaua LOT va putea oferi membrilor săi, companii aflate la început de drum, până la trei brevete din această colecție.

Preluat de la: diez.md