vanilla-bear-films-JEwNQerg3Hs-unsplash-1536x1024-1.jpg

Radio Europa Liberă lansează înscrierile pentru o nouă bursă a Programului Regional Reporting Fellowship. Jurnaliștii începători urmează să petreacă opt luni în redacția instituției media de la Chișinău.

Bursierul din Republica Moldova va fi selectat în urma unui concurs și va contribui la activitatea de zi cu zi a redacției, fiind îndrumat de o echipă de jurnaliști cu experiență. Scopul bursei este de a oferi tinerilor jurnaliști cunoștințe și expertiză pentru practicarea profesiei independent, profesionist și etic.

În a doua jumătate a programului, bursierii vor călători la sediul Radio Europa Liberă din Praga timp de două săptămâni pentru a primi o formare suplimentară.

# Pentru această bursă sunt eligibili candidați din următoarele țări: Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Serbia și Ucraina.
# Studii în jurnalism sau într-un domeniu conex.
# Experiență de cel puțin doi ani în jurnalism.
# Angajament față de misiunea Radio Europa Liberă și intenția de a lucra în țara de origine, acolo unde este posibil.

# CV-ul și informațiile de contact actuale. Organizatorii solicită să includeți în CV următoarele informații:
— numele și prenumele;
— adresa de e-mail;
— linkul către profilurile pe rețele sociale;
— numărul de telefon;
— adresa actuală și adresa permanentă;
— un istoric de lucru detaliat de la finalizarea educației formale și mediul educațional;
— distincții sau premii demne de remarcat;
— apartenența actuală sau recentă la grupuri profesionale, politice sau alte grupuri;
— orice tip de certificare (și la ce nivel) de competență în limba engleză;
O scrisoare de intenție. Includeți motivele pentru care aplicați pentru această bursă, interesele jurnalistice, valorile sau experiențele care v-ar califica pentru program și obiectivele profesionale după finalizarea bursei. De asemenea, indicați în această scrisoare cum ați aflat despre această oportunitate.
# Două mostre de lucru. Atașați două mostre de lucru care demonstrează cea mai bună activitate profesională. Acestea trebuie să fi fost publicate în termen de 12 luni înainte de data-limită pentru aplicare. Toate mostrele trebuie să includă data publicării.

Actele menționate pot fi expediate în limba română, dar trebuie furnizată și o copie a CV-ului în limba engleză. Candidații preselectați vor fi contactați și invitați să participe la un interviu telefonic, online sau în persoană, ca parte a procesului de selecție.

Calendarul programului de burse:
termenul bursei – 1 noiembrie 2024 – 30 iunie 2025
termenul-limită pentru înscriere – 1 iulie 2024;
rezultatele selecției – 31 august 2024.

Formularul pentru înregistrare îl puteți accesa aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md