james-martin-oscars-031223-1-bb033155c3b84da59983e94c627b336b.jpg

Actorul James Martin a devenit prima persoană cu sindrom Down care a câștigat un Oscar pentru rolul său din scurtmetrajul live-action. Martin joacă în scurtmetrajul de 23 de minute rolul lui Lorcan, un tânăr a cărui mamă îl reunește cu fratele său înstrăinat Turlough, transmite The Independent.

Duminică, 12 martie, Martin s-a alăturat colegului său O’Hara și regizorilor Tom Berkeley și Ross White pe scenă pentru a accepta premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de acțiune live. La sfârșitul discursului lui Berkeley, el a anunțat că este ziua de naștere a lui Martin și a cerut publicului să i se alăture cântând „La mulți ani”.


Sursa: independent.co

În viața de zi cu zi, Martin lucrează part-time ca barista la o cafenea Starbucks, despre aceasta a povestit chiar el într-un interviu anterior pentru Daily Mail.

„Este frumos”, a spus el, adăugând că ajută „toți clienții”.

Pe lângă slujba sa de angajat Starbucks, Martin este și bucătar la un restaurant italian din apropiere, Scalini’s. „Pot să fac pâine cu usturoi, chifteluțe, salate și midii, chipsuri și chestii de genul acesta”, a explicat el despre al doilea loc de muncă.

În altă parte a interviului, el a vorbit despre faptul că este un actor cu sindrom Down, spunând: „Oricine poate juca, nu contează dacă aveți sindromul Down”.

„Ia-l pe Stephen Hawking în The Simpsons. Era un actor fantastic, știa ce face, dar trebuie doar să-l tratezi ca pe un adult”, a spus James Martin.

Preluat de la: diez.md