anime.jpg

Pe data de 26 ianuarie, începând cu ora 18.00, la Mediacor, Takumi Furusato, Chief Operations Officer și Head of Media Content division al companiei japoneze LUDiMUS Inc., va susține o lecție deschisă despre piața de anime și manga. Vor fi abordate subiecte precum oportunitățile de dezvoltare și colaborare în cadrul acestor industrii.

Anime-urile sunt „spectacole” animate japoneze, create într-un stil artistic distinctiv. Acestea pot include imagini fantastice sau episoade din viața reală. Ele se diferențiază prin elementele de grafică „vie” și expresivitatea personajelor. Manga reprezintă „desene pe hârtie”, în stilul benzilor desenate. De obicei, anime-urile sunt adaptate după o manga.

Manga și anime, pe lângă faptul că au devenit un simbol al culturii japoneze, mai reprezintă și una dintre cele mai profitabile industrii din lume. Dimensiunea pieței globale de anime a fost evaluată la peste 26 de miliarde de dolari în 2021. La fel, se presupune ca acest număr să crească la 60,06 miliarde de dolari până în 2030.

Care sunt datele exacte despre dimensiunea pieței, dar și numărul studiourilor de animație din Japonia și din întreaga lume, o să ai șansa unică să afli din cele mai sigure surse.

Evenimentul este cu acces gratuit. În cadrul activității pot participa studenți și studente, entuziaștii și entuziastele de gaming, precum și reprezentanții și reprezentatele ai/ale industriei creative din Moldova.

Doritorii și doritoarele se pot înregistra la acest link.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md