ben-mullins-oXV3bzR7jxI-unsplash.jpg

Elevii claselor I-VIII din municipiul Chișinău sunt invitați să participe la Concursul Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”, ediția a IX-a. Competiția este organizată de Asociația „Universul Prieteniei” din Iași și reprezintă o oportunitate pentru tinerii cu pasiuni literare să-și pună în valoare creațiile.

Concursul își propune să promoveze elevii cu aptitudini literare și să le ofere acestora o platformă pentru a-și prezenta creațiile în cadrul unei competiții școlare. Prin intermediul acestei oportunități, elevii cu vârsta cuprinsă între șase și 14 ani au posibilitatea să-și evidențieze talentele literare, dezvoltându-și în același timp competențele culturale și de comunicare. De asemenea, tinerii au ocazia să-și facă cunoscute creațiile literare într-un context internațional.

Tema concursului: Cartea

Etapele de desfășurare ale concursului:
# 20 februarie-31 martie – primirea lucrărilor;
# 1-30 aprilie – centralizare, listare și predarea lucrărilor către membrii juriului;
# 1 mai-15 iunie – evaluarea lucrărilor;
# 16 iunie-30 iunie – centralizarea și comunicarea rezultatelor;
# 1 iulie-15 august – editarea volumului de creații literare;
# 16 august-15 septembrie – festivitatea de premiere și lansarea volumului (data exactă va fi stabilită și comunicată ulterior).

Componența juriului: membri ai Uniunii Scriitorilor din România, profesori de limba și literatura română.
Jurizarea se face pe secțiuni:
# țară și diasporă;
# clasele I-IV şi V-VIII.

Termenul-limită pentru expedierea lucrărilor este 31 martie. Participanții vor trimite creațiile literare la următoarea adresă electronică: [email protected]. Rezultatele concursului vor fi publicate pe pagina de Facebook a Concursului Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”. Creațiile premiate vor fi publicate în volumul concursului.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md