cartel-de-taxi-roma.jpg
Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus, Italia și-a înăsprit măsurile de siguranță sanitară în taxiuri, trenuri și autobuze, relatează DPA, transmite AGERPRES.

Doar doi pasageri vor avea voie să urce pe bancheta din spate a unui taxi dacă nu sunt din aceeași familie, iar scaunul pasagerului va rămâne liber, potrivit unei decizii luate de Ministerul Sănătății și Ministerul Infrastructurii, informează luni presa italiană.

Autoritățile sanitare și poliția transporturilor au acum posibilitatea să oprească trenurile de pasageri, dacă există un caz suspect de COVID-19. În această situație, operatorul feroviar trebuie să dezinfecteze compartimentul afectat înainte ca trenul să-şi poată continua călătoria.

În plus, acolo unde este posibil, și mai ales în stațiile importante din Roma, Milano și Florența, aşa-numitul „pașaport verde” va fi verificat înainte ca pasagerii să urce în trenurile pe distanțe lungi.

<!–

–> <!–

–>

Pașaportul verde oferă dovada trecerii prin boală, a vaccinării împotriva COVID-19 sau a unui test negativ.

În autobuze, ușa din față va fi deschisă atunci atunci când există un perete de protecție între șofer și pasageri. Măștile rămân obligatorii, la fel ca în trenuri și taxiuri.

În Italia, numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere, însă mai lent decât în alte țări din Europa, precum Germania.

Circa 84 % dintre italieni cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinați și aproape 87 % au primit cel puțin o doză de vaccin.

Preluat de la: diez.md