Design-fara-titlu-16.jpg

Autoritatea italiană de protecție a datelor a declarat că va bloca și va investiga imediat OpenAI, compania americană care se află în spatele popularului instrument de inteligență artificială ChatGPT. Motivul constă în colectarea ilegală a datelor cu caracter personal și absența sistemelor de verificare a vârstei minorilor.

Solicitările de suspendare a noilor versiuni ChatGPT și de investigare a producătorului său OpenAI cu privire la o serie de riscuri pentru confidențialitate, securitate cibernetică și dezinformare cresc de ambele maluri ale Atlanticului. Potrivit Politico, Elon Musk și zeci de experți în inteligență artificială au cerut săptămâna aceasta o pauză la actualizările ChatGPT. Grupul de susținere a consumatorilor BEUC a cerut, de asemenea, pe 30 martie, autorităților UE și naționale, inclusiv organelor de protecție a datelor, să investigheze ChatGPT.

Autoritatea a spus că ChatGPTnu are o bază legală care să justifice „colectarea și stocarea în masă a datelor cu caracter personal pentru a „antrena” algoritmii acesteia”. De asemenea, compania prelucrează datele în mod incorect, a adăugat acesta.

ChatGPT a suferit, de asemenea, o încălcare a datelor și a expus conversațiile utilizatorilor și informațiile de plată ale utilizatorilor săi săptămâna trecută, a spus autoritatea italiană.

Preluat de la: diez.md