investigators-say-13-people-dead-in-moscow-plane-fire-136436006480002601-190505200014.jpg
Aterizarea de urgenţă a unui avion de pasageri al companiei Aeroflot a avut un final tragic duminică seară, după ce 41 de persoane au murit, între care doi minori şi un membru al echipajului, supravieţuitorii susţinând că aeronava ar fi fost lovită de fulger în timpul zborului, transmite BBC citat de Mediafax.

Avionul de pasageri, de tip Sukhoi Superjet-100, se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei. La 30 de minute după decolare piloţii au emis semnal de alarmă, invocând „motive tehnice”.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, avionul de tip Sukhoi Superjet-100 a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, după ce piloţii au emis un semnal de alarmă. Echipajul a declarat că din cauza unor „motive tehnice” aeronava trebuie să se întoarcă de urgenţă la aeroportul Sheremetyevo din Moscova.

Cu toate acestea, unii supravieţuitori sugerează că aeronava ar fi fost lovită de fulger în timpul zborului, dar compania aeriană naţională a Rusiei afirmă că aeronava s-a întors la aeroport din cauza unor „motive tehnice”.

Unul dintre pasagerii care au supravieţuit, Petr Egorov, citat de cotidianul Komsomolskaya Pravda, afirmă că avionul a fost lovit de fulger „imediat după decolare”. „Aterizarea a fost dificilă – aproape am leşinat de frică”, adaugă Egorov

Preluat de la: diez.md