frends.jpg
Marta Kauffman, creatoarea seriei ”Friends/ Prietenii tăi” a declarat că regretă glumele homofobe şi transfobe din serialul lansat în urmă cu mai bine de două decenii, potrivit unui interviu publicat de USA Today citat de Mediafax.

Creatoarea seriei a explicat faptul că ar schimba unele glume pe care l-a lăsat în scenariu, insistând asupra glumelor care ar fi putut să jignească persoanele homosexuale sau trans. ”Cred că nu ştiam destule lucruri despre persoanele transgender în acel moment, aşa că nu sunt deloc sigură că am folosit termeni corecţi”, a arătat Kauffman.

Realizatoarea şi-a amintit că personajul Chandler avea un tată care era drag-queen la Las Vegas, iar tânărul refuza să i se adreseze pe numele feminin.

Mărturisirile artistei vin după ce tinerele generaţii de spectatori, care au descoperit serialul pe platformele online, unde a fost relansat în 2017, au reproşat aerul sexist, homofob şi ironiile la adresa personajelor supra-ponderale.

Serialul “Prietenii tăi/ Friends” este un sitcom american creat de David Crane şi Martha Kauffman, care a fost difuzat de postul NBC timp de 10 sezoane, între 22 septembrie 1994 şi 6 mai 2004. Sitcomul prezintă aventurile amuzante ale membrilor unui grup de prieteni din Manhattan şi a fost o rampă de lansare pentru cei şase actori din distribuţia sa: Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matthew Perry, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow şi David Schwimmer.

Preluat de la: diez.md