brazi.jpg
Pomii de Crăciun din centrul Capitalei în fiecare vin cu o istorioară aparte, iar subiectul acestora este dezbătut intens odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă. Oamenii, de cele mai multe ori compară actualul brad instalat cu cei din anii trecuți. Echipa #diez vă aduce un infografic prin care aveți posibilitatea să comparați toți pomii de Crăciun instalați în PMAN, începând cu anul 2007 și până în prezent. Când a fost mai mare, vedeți voi.
Infografic: Ștefan Grigoriță

Infografic: Ștefan Grigoriță

Cel mai mic brad a fost în anul 2007, atunci când acesta a fost furat. Dorin Chirtoacă a instalat bradul însă, la scurt timp, acesta a fost luat din Piață, deoarece nu corespundea cu sărbătorile oficiale ale Republicii Moldova, care sărbătorea atunci Crăciunul doar pe 7 ianuarie. Deoarece nu a fost permisă instalarea bradului, Tineretul Liberal a plasat, în locul iniţial al Pomului de Crăciun, un brăduţ simbolic, care avea jucării cu mesaje de tipul: „Dreptul la libertate personală”, „Dreptul la siguranţă”, „Dreptul la libertatea de exprimare”, „Libertatea gândirii, conştiinţei şi religiei”

Cel mai mare brad urmează să fie instalat în acest an. Bradul a fost cumpărat din regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, și are înălțimea de 29 de metri. Acesta „își începe călătoria” spre Moldova în această seară și urmează să fie inaugurat în Piața Marii Adunări Naționale pe 1 decembrie.

Preluat de la: diez.md