rtr44q0e.jpg

Counterpoint Research a elaborat o analiză completă care arată că anul trecut s-au vândut 158 milioane de smartphone-uri din India, ţară care depăşit-o pe Statele Unite şi devine a doua ce mai mare piaţa din lume. Acest rezultat se datorează faptului că numărul populaţiei celor două ţări diferă semnificativ, urcarea pe locul doi a Indiei era doar o chestiune de timp.

Un rol esenţial în acest sens, l-au avut cu siguranţă producătorii chinezi, care au aplicat o politică agresivă de preţ, vânzând telefoane semnificativ mai ieftine decât produsele coreene sau americane similare.

72% din smartphone-urile vândute în India sunt ale producătorilor chinezi precum Xiaomi, Vivo, Realme şi Oppo.

counterpointresearch.com

counterpointresearch.com

Smartphone-urile premium, precum iPhone sau seria Galaxy, au înregistrat rezultate mixte în ultimii ani. Dacă Apple a crescut anul trecut, în principal datorită modelului iPhone XR, Samsung a pierdut 5 procente.

Cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume este China, care a depăşit Statele Unite încă din urmă cu 7 ani.

Dacă e să vorbim despre cele mai cumpărate smartphone-uri la nivel global, atunci în top găsim alte branduri decât cele de mai sus. În top trei se regăsesc Samsung, Huawei și Apple. Cel mai interesant este că și în acest an, compania sud-coreeană își păstrează poziția de lider.

www.counterpointresearch.com

www.counterpointresearch.com

Preluat de la: diez.md