IMG_2625.jpg
Un incendiu de proporții a izbucnit noaptea aceasta într-un azil de bătrâni din regiunea Kemerovo. Clădirea a ars complet, iar 20 din cele 26 de persoane care locuiau în clădire au murit.

Suprafața incendiului a fost de 180 de metri pătrați. Potrivit Kommersant, cauza preliminară a incendiului este considerată a fi un încălzitor defect sau o sobă lăsată aprinsă peste noapte.

„Dormeam. Casa a luat foc. Nu au înțeles de unde provine sursa de incendiu. Cineva a strigat că azilul arde. Cine a avut timp, a fugit. Restul oamenilor au fost sufocați și arși”, a declarat un locuitor al azilului. Potrivit acestuia, în casă se aflau 27 de persoane. Doar șase au reușit să scape.

Clădirea a ars aproape complet. Inițial, ICR a deschis un dosar penal în temeiul părții 3 a art. 109 din Codul penal al Federației Ruse (provocarea decesului din neglijență a două sau mai multe persoane). Ulterior, au fost inițiate cauze în temeiul părții 3 a art. 293 din Codul penal al Federației Ruse (neglijență) și în temeiul părții 3 a art. 238 din Codul penal al Federației Ruse (prestarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele privind siguranța vieții sau sănătatea consumatorilor).

Amintim că în ultima vreme Rusia se ciocnește cu un șir de incendii mari. La începutul lunii decembrie a ars centrul comercial MegaHimki.

Preluat de la: diez.md