sis-885x498-1.jpg
Serviciul de Informații și Securitate solicită blocarea site-lui moldnovosti.wordpress.com pentru promovarea știrilor false cu privire la evoluția COVID-19. Astfel, în această perioadă au fost blocate peste 55 de site-uri.

Procesul de sistare a acestuia urmează a fi realizat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației în temeiul Ordinului directorului SIS cu privire la blocarea surselor cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, semnat astăzi, 7 mai curent.

Acţiunea are loc în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, au obligaţia de a le bloca imediat.

Menţionăm că în cadrul monitorizării spaţiului informaţional pe dimensiunea promovării știrilor false, SIS a stabilit că persoanele care se află în spatele acestor site-uri au devenit mai active, folosind drept subiect evoluția COVID-19.

Preluat de la: diez.md