pixel.png

Blefaroplastia cosmetică, sau chirurgia pleoapelor căzute, conduce în topul celor mai solicitate intervenţii estetice după perioada de izolare la domiciliu, lista de aşteptare pentru o astfel de operaţie fiind acum şi de 3 luni. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică şi motivele care stau la baza unei cereri atât de mari.

“Aceste două luni şi jumătate stresante şi-au lăsat amprenta inclusiv asupra aspectului tenului, mai ales în rândul persoanelor trecute de peste 40 de ani. Fie că am avut parte de insomnii, stări de panică, ori că am stat în casă, fără oxigenarea necesară şi sub efectele nocive ale luminii albastre de la televizor, calculator sau telefon mobil. Una din cele mai des întâlnite probleme este acum laxitatea pielii. Pleoapele superioare sau inferioare au ajuns să atârne inestetic ori să capete un aspect excesiv de bombat, de umflat. În toată această perioadă am primit multe mesaje de la pacienţi, iar, de când am anunţat redeschiderea clinicii, cel mai mare număr de programări a fost pentru intervenţia de blefaroplastie. Este procedura care elimină pielea în exces şi reconstruieşte zona sensibilă din jurul ochilor, oferind un aspect întinerit, natural. Lista de aşteptare este deja prelungită pentru următoarele trei luni”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Blefaroplastia cosmetică este o intervenţie ce durează doar 45 de minute şi îmbunătăţeşte aspectul estetic al ochilor, corectează asimetriile, întinereşte trăsăturile şi oferă luminozitate privirii. Această operaţie se realizează în condiţii de maximă siguranţă, respectând tot protocolul medical de protecţie a pacientului şi a cadrelor medicale.

<!–

Formul de quiz

–>

“Având în vedere că interacţiunea dintre medic, asistente şi pacient durează mai mult de 10-15 minute, înaintea fiecărei intervenţii pacientul va face testul de anticorpi COVID 19. Doar dacă acesta iese negativ vom proceda apoi la operaţia propriu-zisă. Se va face anestezie locală, iar ulterior, prin mici incizii, se elimină pielea şi grăsimea în exces şi se corectează problemele estetice. Timpul de recuperare este de doar câteva zile”, adaugă Dr. Iancu Morad.

Preluat de la: csid.ro