Georgia.jpg
Moldovenii care dețin certificat de vaccinare anti-COVID-19 vor putea călători în Georgia fără izolare sau testare. Anunțul a fost făcut de autoritățile de la Chișinău. 

„În contextul eforturilor diplomației moldovene pentru obținerea recunoașterii certificatelor de vaccinare naționale în vederea facilitării circulației cetățenilor vaccinați ai Republicii Moldova, în special pe durata perioadei estivale, fără obligația izolării sau testării, autoritățile de la Chișinău și Tbilisi au convenit, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de imunizare împotriva covid-19, emise de către autoritățile competente din Republica Moldova și Georgia”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Externe.

Georgia este cea de-a treia țară, după Ungaria și Ucraina, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Biroul de presă reamintește că demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe ale României, Turciei, Cehiei, Greciei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Au anunțat despre recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru.

Informația actualizată privind condițiile de călătorie este reflectată în alertele săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”.

Preluat de la: diez.md