BeFunky-collage-1-2-scaled.jpg
Aplicația se numește „Află ce fel de părinte ești” și reprezintă un test de autoevaluare destinat mamelor și taților. Aplicația este disponibilă și în variantă web.  Aplicația conține 12 întrebări, cu cinci variante de răspuns, în funcție de profilurile parentale incluse.

Aceasta pune accent pe nivelul și modul de implicare a tatălui în procesul de îngrijire și educare a copiilor, precum și pe atitudinea mamei față de această implicare: dacă apreciază/acceptă participarea soțului sau, din contră, nu-i permite să se implice prea mult.

După ce au răspuns la toate cele 12 întrebări, părinții vor primi caracteristica profilului căruia corespund, precum și câteva recomandări, pentru a îmbunătăți relația părinte-copil și partener- parteneră. Aplicația este disponibilă gratuit și nu solicită informații cu caracter personal, astfel fiind respectată confidențialitatea tuturor răspunsurilor.

Aplicația a fost dezvoltată de compania IT „Flutur Digital”. Conținutul acesteia a fost elaborat de o echipă formată din patru persoane din domeniul parentingului și egalității de gen:
# Sergiu Toma – președintele AO „Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale”, psihoterapeut de familie;
# Tatiana Turchină – psihologă, lectoră la Universitatea de Stat din Moldova, psihoterapeută de familie și cuplu;
# Alina Andronache – reprezentanta Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare și autoarea Vlogului unei Mame Feministe;
# Ion Andronache – vlogger, activist civic;

Cum poți face testul de autoevaluare?

Pentru persoanele care au telefon mobil cu sistem de operare Android:

Pentru persoanele care utilizează iPhone sau doresc să acceseze online aplicația:

Platforma a fost realizată de Suntparinte.md, cu susținerea Fundaţiei Est-Europene, din resursele financiare acordate de Fundația OAK, ca parte a Campaniei „Un Tată Bun”.

Preluat de la: diez.md