magazin-rusia.jpg
Rețelele magazinelor din Rusia au voie să limiteze vânzarea unui număr de mărfuri la o singură persoană. O decizie în acest sens a fost anunțată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia în noaptea de 5 martie.

Inițiativa a venit chiar de la lanțurile de vânzare cu amănuntul. Acestea vor să evite speculațiile revânzătorilor care au început deja să cumpere produse semnificative din punct de vedere social.

„Cele mai mari lanțuri de retail au cerut să li se permită să limiteze vânzarea anumitor mărfuri cu o marjă minimă la o singură persoană pentru a lupta împotriva dealerilor, a anunțat Ministerul Industriei și Comerțului al Federației Ruse într-un comunicat. Ministerul Agriculturii și Ministerul Industriei și Comerțului au susținut inițiativa”, comunică agenția rusească de presă TASS.

Lista produselor asupra cărora va fi valabilă această restricție va fi stabilită de fiecare rețea de magazine în parte. Curenttime.tv comunică, o astfel de acțiune a fost deja realizată de retailerul Auchan, care a introdus o astfel de restricție: „Un cumpărător nu poate cumpăra mai mult de trei pachete de sare, 10 kilograme de făină, 10 sticle de ulei vegetal, 10 pachete de paste, orez”.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de nouă zile țările se află în război. Între timp, o mulțime de companii străine își retrag activitatea de pe piața rusă și opresc livrările de produse în Rusia. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md