Oneweb-Satellites-Constellation.jpg

Au fost lansați 34 noi sateliți din constelația OneWeb, care vor asigura mai multe zone cu Internet, a anunțat compania europeană Arianespace. Cei 34 de sateliți au fost lansați în noaptea de sâmbătă spre duminică, urmând să fie parte a unei constelații ce are drept scop furnizarea de servicii de Internet de mare viteză în întreaga lume, scrie Agerpres.

Racheta a decolat la ora 22.13 GMT, sâmbătă, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, a indicat într-un comunicat agenţia spaţială rusă Roscosmos. Aceasta este a cincea lansare de sateliţi pentru OneWeb din acest an, la aproximativ două luni de la cea de la 1 iulie.

În total, odată cu cea mai recentă misiune, 288 de sateliţi se vor afla pe orbita terestră pentru constelaţia OneWeb. Compania cu același nume, deţinută de guvernul britanic alături de compania indiană Bharti, vizează un Internet global operaţional la sfârşitul anului 2022 datorită unui număr de 650 de sateliţi plasaţi pe orbita terestră.

În contractul încheiat cu Arianespace european şi confirmat în septembrie 2020 sunt planificate 16 lansări Soyuz, între decembrie 2020 şi sfârşitul anului 2022, pentru finalizarea reţelei OneWeb. Mai multe proiecte sunt în curs pentru înfiinţarea de constelaţii ce oferă internet global din spaţiu.

<!–

–> <!–

–>

Miliardarul american Elon Musk, directorul general al companiei spaţiale SpaceX, a plasat deja pe orbită în acest scop peste 1 500 de sateliţi pentru a crea reţeaua Starlink.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, are un proiect similar, numit Kuiper.

Preluat de la: diez.md