f9yVMdcsdYkCIyWYU_fWcg.jpg
Poliția rusă a arestat ieri, 22 august, mai mulți jurnaliști care au ieșit la un protest individual (n.r. одиночный пикет), în fața clădirii FSB, fostul KGB în Piața Lubianka, din Moscova. Aceștia manifestau împotriva deciziei autorităților care i-au atribuit statutul de „agent străin” unui canal de televiziune independent, informează Meduza.

Odată aflați în fața sediului principal al FSB, poliția a început imediat să-i aresteze. Primul jurnalist arestat la protestul individual a fost, Alexander Gorokhov, acesta avea o pancartă pe care scria: „Jurnalismul independent, dar nu toate astea” (n.r. „Свободная журналистика, а не вот это вот все”).

<!–

–> <!–

–>

Câteva minute mai târziu, Gorokhov, a fost eliberat. Jurnalistul a anunțat că autoritățile au purtat o conversație cu el și l-au informat despre o posibilă amendă. Menționăm că acestuia nu i-a fost luată pancarta cu inscripția menționată mai sus.

Poliția nu a încercat să-i rețină pe restul jurnaliștilor în timpul protestul individual. Oamenii legii doar s-au apropiat și au fotografiat pașapoartele protestatarilor. Ulterior însă, polițiștii au reținut două jurnaliste, acestea aveau următoarele mesaje: „Jurnalismul nu este o crimă” și „Ți-e frică de adevăr.”

Sander/SOTA

Sander/SOTA

Sander/SOTA

Sander/SOTA

Menționăm că protestele individuale au izbucnit în urma unei decizii a Ministerului Justiției din Rusia din 20 august, care au etichetat drept „agent străin”, canalul independent de televiziune „Dojdi” și site-ul de investigații „Important Stories”.

„Dojdi” a denunțat decizia autorităților ruse ca fiind nedreaptă și a anunțat că va face apel.

Preluat de la: diez.md