presa-maib_1280x720-1_principala.jpg

Maib este onorată să comunice că și în acest an susține participarea Republicii Moldova la Eurovision Song Contest (ESC2023), competiția care face o Europă întreagă să vibreze în unison pe ritmurile muzicii. Banca a anunțat parteneriatul cu mesajul „În unison la Eurovision și în 2023!” în cadrul unui eveniment de presă, desfășurat pe 27 aprilie, la Artcor.

Cea de-a 67-a ediție a Concursului Internațional Eurovision Song Contest va avea loc în perioada 09-13 mai 2023 și va fi găzduită în numele Ucrainei, la Liverpool (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord). ESC 2023 va aduce în scenă reprezentanții a 37 de țări, dintre care 31 vor concura în două semifinale alăturându-se interpreţilor din Franţa, Germania, Italia şi Spania, Regatul Unit şi Ucraina în Marea Finală.

Pasha Parfeni cu piesa „Soarele și Luna” ne va reprezenta țara pe 9 mai în prima semifinală și pe 13 mai în marea finală.

Organizatorul național al concursului este Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), care desfășoară Eurovision Moldova din anul 2005. 

Vlad Țurcanu, Directorul general „Teleradio-Moldova” „Teleradio-Moldova face un efort susținut pentru a menține concursul Eurovision într-o condiție organizatorică și artistică care să corespundă așteptărilor publicului. Republica Moldova are nevoie de recunoaștere internațională, pentru a-și atinge obiectivele de dezvoltare, iar acest concurs muzical este o posibilitate de afirmare în Europa”.

Interpretul Pasha Parfeni participă pentru a doua oară la Eurovision, în 2012 reprezentându-ne țara cu piesa „Lăutar” și cucerind locul 11.

Pasha Parfeni, Interpret, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023: „Pentru mine, revenirea la Eurovision în acest an este cu atât mai emoționantă cu cât înțeleg că Moldova are acum nevoie pe plan internațional de diplomație culturală impecabilă. Avem sarcina să creăm un spectacol care va atrage atenția a peste 200 de milioane de oameni. Dar mai ales, avem datoria să oferim tuturor moldovenilor un prilej pentru a se mândri cu țara lor. Acest efort poate fi realizat doar prin solidarizare de forțe, atât de partea statului, din partea mediului privat și a diasporei noastre”.

Maib sponsorizează participarea Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, sprijinind integrarea inclusiv prin cultură a Republicii Moldova în spațiul comun european. 

Giorgi Shagidze, Președintele maib: „Noi, echipa maib, suntem fani Eurovision și ai muzicii de calitate, de aceea susținem cu mândrie artiștii autohtoni, cultura națională și performanța la cele mai înalte niveluri. Îi dorim mult succes lui Pasha Parfeni la acest concurs și avem toată convingerea că va reprezenta țara într-un mod valoros și spectaculos. Ceea ce este important pentru Republica Moldova, este important și pentru maib”.

Și operatorul național Moldtelecom sprijină marea competiție muzicală europeană. 

Alexandru Ciubuc, Director General Moldtelecom, partener al evenimentului:  „Eurovisionul este evenimentul care se bucură de tradiții frumoase în Moldova, iar în acest an, concursul este unul și mai special. În 2023 Moldtelecom celebrează 30 de ani de activitate în serviciul celei mai mari comunități de abonați din Moldova, iar cu acest prilej susținem evoluția prietenului și brand ambasadorului Moldtelecom, Pasha Parfeni. Îi dorim succese și îi vom ține pumnii la Liverpool, și credem că ediția a 67-a concursului îi va aduce mult noroc!” 

Maib – în unison la Eurovision!

Preluat de la: diez.md