ipiccy_image-45.jpg
Despre Evghenii Godunov trebuie să cunoașteți că s-a născut la Chișinău, internațional iubește să se prezinte ca Eugene Godunov, iar școala a făcut-o în mai multe licee din capitla Moldovei, așa precum „Gheorghe Asachi”, „Mircea Eliade”, „Școala de Limbi Moderne și Management” și „Orizont”. În timpul anilor de liceu, era pasionat de muzică și făcea parte din mai multe trupe muzicale. A făcut și studii la chitară la fosta Școală de Muzică nr. 5.

După liceu, tânărul a plecat în România, la Cluj-Napoca, ca să-și continue studiile universitare la două facultăți – cea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și cea de Știința și Ingineria Mediului – în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

„Ultimul an de studiu l-am făcut la University of Porto din Portugalia, prin programul de schimb Erasmus. După al doilea an de universitate, am decis să nu-mi continui studiile în domeniu științelor economice. Am primit diploma de licență doar de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului”, a povestit Eugene.

În timpul anilor de studenție, a încercat să călătorească cât mai mult. În cea mai mare parte a vizitat țările din Europa, dar, într-un moment, a ajuns și în Coreea de Sud.

„În timpul călătoriei mele în calitate de turist în Coreea de Sud, am rămas plăcut surprins de economia dezvoltată a acestei țări, de cultura, mâncare și ordinea ei. Am întâlnit oameni foarte buni și am decis să mă întorc”, a menționat tânărul.

Zis și făcut! Eugene s-a reîntors în Coreea de Sud printr-o bursă de masterat la Gwangju Institute of Science and Technology. A făcut doi ani de masterat în domeniul Earth Sciences and Engineering (Științele Pământului și Inginerie), cu specializare în Molecular Microbiology (Microbiologie moleculară). Studiile le-a făcut în limba engleză.

„În timpul studiilor de masterat, am aflat foarte multe lucruri noi despre cultura de lucru și studiile la coreeni. Am înțeles că procesele de învățământ și de cercetare științifică diferă foarte mult de cele europene. Era destul de greu să respect programul de lucru intens în laborator și sistemul strict de ierarhie între colegi, și cadrul didactic, dar totuși, într-un sfârșit, am reușit să obțin diploma de master în științe. După finalizarea studiilor, am decis să rămân în Coreea de Sud, dar să-mi schimb ocupația și să nu mă specializez pe domeniul științelor”, a specificat artistul.

Tânărul ne-a povestit că mereu a fost pasionat de artă și de tehnologiile moderne.

„Am reușit să primesc câteva granturi pentru a produce niște proiecte de artă și tehnologie, finanțate de către guvernul coreean prin intermediul centrului de artă și tehnologie Asia Culture Center (Centrul de Cultură Asia).”

Vorbim despre proiectele Shaded, The Cube și Pulsotroniks. Acestea au fost create prin programul Art&Technology Residency la Asia Culture Center. Proiectele au fost regizate de tânăr, dar cu suportul colegilor care sunt experți în inginerie și locuiesc în Coreea de Sud.

De asemenea, proiectul COHM: Colors of Her Mind (Culorile Minții Ei) este o creație recentă a tânărului, din 2022, prezentată ca live audio-visual performance la Gwangju Media Art Festival.

În anii 2018-2019, a devenit mai mult pasionat de producția conținutului și a videoclipurilor.

„Am început să lucrez ca freelancer pentru câteva companii locale. Acum sunt angajat la o companie în calitate de creator de conținut.”

Într-un bun sfârșit a decis să facă și un debut pe YouTube cu conținut personal și original. Videoclipul Nouns Motors: A very custom motorcycle project este primul clip regizat, conceptualizat și montat de el, însă cu ajutorul unor colaboratori și prieteni.

„Videoclipul a fost creat cu scopul de a promova o comunitate interesantă și de a intra într-un concurs video. Activitatea de pe YouTube la acest clip crește de zi cu zi și am primit un foarte bun feedback de la fondatorii companiei. Acest fapt mă motivează enorm să continui producțiile video personale. Ce direcție anume am să iau mai departe încă nu știu, idei sunt multe și momentan încerc să mă concentrez doar la ce mă face fericit ca producător și la ce creează zâmbete la audiență.”

Preluat de la: diez.md