diez-share-facebook.png
Puterea lor este de a crea şi a face muzica să vibreze în spaţii arhitecturale unice – conacuri, muzee, castele. Puterea noastră – este de a-i aduce şi în Republica Moldova, într-un concert de excepţie pentru clienţii şi invitaţii Mobiasbancă.

Pe 31 mai, Mobiasbancă şi-a invitat clienţii la un eveniment premieră pentru Republica Moldova – prestaţia formaţiei „SoNoRo Conac” cu concertul european „Rapsodii în piatră”, organizat la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.

Concertul, cu lucrări de George Enescu, Eugène Ysaÿe, Johann Halvorsen și Ludwig van Beethoven, în interpretarea artiștilor Rosanne Philippens (vioară), Tatiana Samouil (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Justus Grimm (violoncel), a făcut ca atmosfera boemă, de epocă a Castelului Mimi să se pătrundă de sunetul muzicii clasice şi să coaguleze într-o armonie artistică inedită.

„Ne bucurăm să celebrăm împreună cu partenerii și clienții noștri succesele comune, parteneriatul de lungă-durată,  iar atmosfera din acest loc special împreună cu muzica eternă să ne inspire la noi idei și planuri de dezvoltare a afacerilor”, a declarat Antoine Gabizon, președinte al Comitetului de Direcție – CEO Mobiasbancă.

„Anul acesta demersul nostru se alătură unuia european de celebrare a patrimoniului cultural european și ne bucurăm să putem să ne aducem aportul la integrarea moștenirii culturale românești în cea europeană”, declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo.

Rapsodii în piatră” este un omagiu adus varietății și complexității arhitecturale, dar și un omagiu acordat de Mobiasbancă artei și patrimoniului național.

Mobiasbancă crede în artă!

Preluat de la: diez.md