EG0Q7242-1.jpg

Ce credeți că are în comun o cursă de patru kilometri, ziua de Dragobete, galeriile subterane de la Cricova și reporterii #diez? Răspunsul este o nouă ediție a Love RunFest. În ce constă acest eveniment, cine a participat la el, dar și ce au memorat reporterii noștri care au participat la el vă spunem în acest articol.

În acest an, pe 24 februarie, de Dragobete, peste 200 de alergători, inclusiv și un grup de alergători de la #diez, au celebrat dragostea într-un mod mai puțin obișnuit. Mai exact, ei au alergat prin galeriile subterane de la Cricova traversând distanțe între patru și opt kilometri pe străzile subterane care poartă denumirile soiurilor locale de struguri. Participanții au primit la final o medalie și au degustat mai multe tipuri de spumante produse de celebrul vinificator.

În data de 24 februarie, fiindcă „mai alergăm și noi câteodată” și vinul de la Cricova creează în tot acest peisaj o antiteză perfectă, am decis și noi să ajungem la cursa Love RunFest.

„Încă de mic îmi plăcea alergatul, iar din acest motiv am decis în acest an, de Dragobete să fac ceea ce îmi place. Cursa a început la ora 11.00 cum și era programat, iar fiecare alergător putea alege dintre două distanțe: patru și opt km. Eu am alergat doar patru, pentru că nu am practicat sportul de o perioadă mai îndelungată, dar sunt mulțumit că am reușit să îi trec fără nicio pauză. Pe tot traseul erau voluntari care, pe lângă dirijarea alergătorilor, ofereau și susținere emoțională. Practic de la fiecare voluntar am primit aplauze și încurajare până la finiș.

La finiș era amenajată o zonă de divertisment unde era muzică bună, plăcinte, ceai, apă și, desigur, spumant pentru alergătorii care au încheiat cursa. Organizatorii întâlneau participanții la final la fel cu aplauze și cu câte o medalie în forma unei jumătăți de inimă care putea fi lipită de o ală medalie și să formezi o inimă întreagă. Experiența a fost una extraordinară și acum vreau și mai mult să particip la o altă cursă, mai lungă. Mulțumesc mult Cricova pentru organizare”, a menționat Constantin Topală.

„Cei patru kilometri pe care i-am parcurs la maratonul Love Run Fest i-am pus în lista «credeam că va fi greu, dar a fost foarte vesel». Totul în numele dragostei pentru sport și corpul meu! Beciurile din Cricova, uimitor, dar au fost un loc plăcut pentru a alerga. Puțină lumină, un spațiu închis și intim m-au pus pe azartul de a mări viteza uneori. Parcă nici nu observam cum anumite porțiuni de beci erau complet lipsite de lumină. La fel de puternice ca impresiile mele au fost și razele de soare de la finalul traseului, soare care dimineața, la început de cursă, nu era. Se vede că și el a venit pentru o «porție de dragoste»”, își amintește Ion Borșci.

Următoarea dată, alergătorii se vor întâlni în galeriile subterane din Cricova la alergarea de Halloween, la evenimentul HalloWeRun 2024, programat pentru 25 octombrie 2024, dar și la ediția Love RunFest de pe 22 februarie 2025.

Love RunFest 2024 a fost prima dintre cele 10 evenimente de alergare organizate de comunitatea Run Moldova în acest an. Următoarele evenimente ale acestei comunități sunt EcoRun La Fetești (23 iunie 2024) și Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi (14 septembrie 2024).

Run Moldova este o comunitate de alergători constituită în anul 2017, care a organizat până în prezent peste 50 de competiții și evenimente de alergare în Republica Moldova și România.

Preluat de la: diez.md