martisor-primavara.jpg

În perioada 1-15 martie 2024, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO desfășoară proiectul educațional „Mărțișor 2024”, cu genericul „Mărțișor din fir de vis”. Scopul acestuia este de a păstra, cultiva și transmite tradiția mărțișorului, cu mesajul de îndemn la acțiune și la valorificarea acestei tradiții în comunitate.

În cadrul proiectului vor fi realizate un șir de activități, printre care și Concursul Republican „Mărțișor din fir de vis”, care are menirea de a dezvolta și promova creativitatea și simțul estetic în rândul copiilor și tinerilor prin prisma confecționării mărțișorului – simbol al primăverii și al speranței.

În data de 1 martie 2024 în curtea centrului se vor desfășura două evenimente, cel de lansare a Concursului Republican „Mărțișor din fir de vis” și cel de întâmpinare a primăverii.

„Astfel, toți cei care cred și speră, visează și fac planuri de viitor, trăiesc frumos și iubesc viața, sunt invitați să se alăture familiei ARTICO, pentru a sărbători și participa la sărbătoare”, au menționat organizatorii.

Beneficiarii centrului, în acest sens, vor încuraja participanții să viseze și să-și împărtășească speranțele, alături de ei. Visuri aruncate în văzduh, dorințe scrise pe panglici și agățate de copaci și crearea aleei magice, reprezintă bucăți din programul preconizat.

Prin prisma acțiunilor online și offline, echipa organizatorică își propune să captiveze atenția copiilor, tinerilor și părinților.

Programul:
# 1 martie, ora 16.00, eveniment offline, flashmob „Mărțișor 2024”, în aer liber, în fața centrului ARTICO de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 169;
# 1 martie, eveniment online, lansarea Concursului Republican „Mărțișor din fir de vis”, care se va desfășura pe pagina de Facebook a centrului Artico. Regulamentul concursului îl găsiți aici;
# 15 martie, eveniment offline, concert dedicat încheierii Proiectului „Mărțișor 2024” și a concursului „Mărțișor din fir de vis”, cu premierea câștigătorilor. Concertul se va desfășura în aer liber, în fața centrului ARTICO, cu participarea colectivelor din cadrul centrului.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md