fddf.jpg
Google a anunţat azi schimbări pentru siguranţa online a copiilor şi adolescenţilor. Este vorba despre o serie de măsuri care privesc confidenţialitatea, căutarea sigură și publicitatea.

Google a luat întotdeauna măsuri pentru protejarea minorilor pe online: de la 13 ani își pot deschide un cont propriu Google; oferă acces la instrumentul Family Link, care permite părinţilor să supervizeze activitatea online a copiilor, la YouTube Kids şi la programul de educaţie digitală dedicat copiilor Be Internet Awesome. 

În perioada următoare, Google va aduce o serie de modificări produselor şi serviciilor sale, care să asigure copiilor şi adolescenţilor (persoane cu vârste între 13 şi 18 ani) o experienţă online mai sigură, scrie adevărul.ro. Iată câteva dintre ele.

YouTube

<!–

–> <!–

–>

Pentru tineri, setările de încărcare implicite vor fi cele cu cel mai înalt grad de confidenţialitate. De asemenea, vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare, iar funcţia „auto-play” va fi dezactivată pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani.

Search

Opţiunea Safe Search, care protejează utilizatorii de conţinutul matur rezultat prin căutări pe Google, va fi activată automat pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani. Până în prezent, ea era activată implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link.

Location History

Location History este o setare în contul Google care ajută produsele Google să fie mai folositoare. Această setare este implicit dezactivată pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au opţiunea de activare a ei. În curând, niciun cont sub 18 ani nu va avea opţiunea de a activa Location History.

Publicitate online

Google va extinde măsurile de protecţie pentru a preveni afişarea reclamelor care ar putea afecta adolescenţii şi va bloca ţintirea reclamelor pe baza vârstei, genului şi interesului pentru persoanele de sub 18 ani. Aceste actualizări vor fi implementate în produsele Google în următoarele luni.

Mai multe detalii despre schimbările produselor şi serviciilor Google pentru persoanele de sub 18 ani se găsesc pe blogul Google.

Preluat de la: diez.md