pfizer-vaccin-guvernul-romaniei-e1625812025219.jpg
Autorităţile din nordul Germaniei au făcut apel la mii de oameni să se vaccineze din nou, după ce o anchetă a poliţiei a constatat că o asistentă medicală de la Crucea Roşie i-ar fi „vaccinat” cu o soluţie salină.

Asistenta este suspectată că a injectat oamenilor soluție salină în loc de vaccinul anti-COVID-19, la un centru de vaccinare din Friesland, la începutul primăverii, scrie The Guardian, potrivit Mediafax și Digi24.

„Sunt total şocat de acest eveniment”, a declarat Sven Ambrosy, consilier local, în timp ce autorităţile locale au emis marţi apelul către aproximativ 8 600 de locuitori care au fost puşi în pericol.

Chiar dacă soluţia salină este inofensivă, majoritatea persoanelor care au fost vaccinate în Germania, în martie şi aprilie, sunt în vârstă şi prezintă un risc ridicat de a se infecta cu noul coronavirus.

<!–

–> <!–

–>

Argumentul asistentei, al cărei nume nu a fost publicat, nu este clar, dar ea a arătat opinii sceptice despre vaccinuri în postările sale de pe reţelele sociale, au declarat anchetatorii. Nu se ştie încă dacă asistenta a fost arestată sau acuzată în acest caz.

Amintim că, în luna aprilie, o altă asistentă medicală, tot din Germania, a „vaccinat” şase persoane cu soluţie salină în loc de vaccin anti-COVID, pentru a ascunde că a spart din greşeală un flacon de Pfizer-BioNTech.

Preluat de la: diez.md