shutterstock_2330443545-scaled.jpg

Firele albe de păr, alături de ridurile adânci sunt preocupările majore pe care le au femeile îndeosebi pe măsură ce îmbătrânesc. Astăzi îți vom împărtăși un remediu eficient, natural și ieftin pentru acoperirea firelor albe. 

Potrivit cercetărilor efectuate la Universitatea din Los Angeles, California, fructul de avocado are diverse proprietăți medicinale datorate conținutului ridicat de acizi grași. Este bogat, de asemenea, în minerale și vitamina E.  Vitamina E este o substanță extrem de hidratantă și un antioxidant puternic care previne albirea părului.

Uleiul de avocado este esențial în realizarea multor produse profesionale axate pe îngrijirea părului. Iar sâmburele de avocado este de fapt aliatul perfect pentru a înmuia, neutraliza și preveni toate acele fire albe care ne îngrijorează.

Proprietățile miezului de avocado îl fac și un ingredient cheie pentru schimbarea tonusului părului.

1. Taie un avocado pe jumătate, scoate miezul și pune-l într-un vas. Fărâmițează-l și aplică-l direct pe scalp, lăsându-l să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap în mod obișnuit.

2. Datorită proprietăților sale antioxidante, hidratante și reparatoare, sâmburele de avocado servește ca un colorant vegetal care poate acoperi eficient toate acele șuvițe albe.

Pentru a face amestecul nostru împotriva părului cărunt, tot ce avem nevoie sunt doi sâmburi de avocado, un baton de scorțișoară și un litru de apă.

Spălăm sâmburii de avocado, apoi îi dăm pe răzătoare metalică și îi punem deoparte într-un bol. Incălzim apă într-o cratiță, turnam amestecul zdrobit și, în același timp, scorțișoara ruptă în bucăți mai mici.

Când amestecul dă în clocot, așteptam 10 minute și lăsam lichidul să stea între 12 și 24 de ore. După ce a trecut acest timp, strecurați și turnați întreg conținutul într-un borcan de sticlă cu capac.

Folosim de câte ori este nevoie, punând accent în special pe zonele cu probleme (zonele de păr grizonat). Puteți folosi un spray cu pulverizator pentru această acțiune.

Citește și: Soluția naturală care te scapă de rădăcinile albe. „Te clătești seara, a doua zi părul se înnegrește!”

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro