2-8.jpg
O nouă destinație unde te poți relaxa și distra cu familia. #NeamPornit îți recomandă – Ferma Veche, un sat de vacanță pentru copii și adulți, ce urmează a fi inaugurat luni, 17 august, la Butuceni.

Dacă vrei să evadezi cu familia la țară și nu ai părinti, bunici stabiliți la sat, acum există o locație unde ești binevenit oricând: Ferma Veche, un locșor situat în splendidul complex Orheiul Vechi, pe valea Răutului. Aici vei putea avea parte zilnic, de luni până duminică, de o mică escapadă aventurieră, de diverse activități de familie, vei putea să te relaxezi, să te distrezi pe un traseu prestabilit și care durează până la două ore.

Cei de la  Ferma Veche vor organiza, zilnic, patru ture la orele fixe:
# 11.00-13.00;
# 13.00-15.00;
# 15.00-17.00;
# 17.00-19.00.

Care este prețul?

Pentru a evita îmbulzeala, cei de la Ferma Veche și-au propus să vândă bilete pentru un singur tur în număr maxim de 15 persoane. Un bilet de familie este echivalentul a doi adulți + doi copii și costă 300 de lei.

Vizita va începe cu parcela de levănțică unde toți doritorii vor avea posibilitatea să culeagă flori și să creeze buchețele. Tot aici, copiii vor primi și câte un pachețel de floricele de porumb, pe care le vor putea coace la ceaun.

 

Activități

Ulterior, vizitatorii vor merge spre malul Răutului, unde vor putea încerca niște jocuri, sau se vor putea relaxa în locuri special amenajate cu baloți de paie. Va urma curtea animalelor. Aici, vizitatorii vor putea interacționa cu animalele, iar doritorii vor putea dezghioca porumb, ca să hrănească unele animale.

Oaspeții vor putea experimenta și țesutul la covor. Războiul de țesut, furca și fusul de tors lână vor fi mânuite, la vederea tuturor, de către meșterițele din Butuceni, iar celor care își vor dori, li se va oferi posibilitatea de a încerca desinestătător această activitate.

Vizitatorii vor avea acces și în atelierele de tâmplărie și prelucrare a pietrei. Spre finalul vizitei, oaspeții vor trece pe la cuptorul de copt pâine. Aici, aceștia vor putea urmări un fragment din procesul coacerii. Desigur, oaspeții vor putea gusta din pâinea proaspăt coaptă, îndulcită cu miere sau dulceață.

Important! Vizitele se fac doar în baza programării prealabile. Pentru detalii și rezervări apelați aici: 0686 81 404.

Preluat de la: diez.md