ad_227058007.jpg
Pigcasso este o purcică din Africa de Sud. După ce a fost salvată de la abator și adusă la adăpostul pentru animale din oraşul Franschhoek, aceasta a devenit celebră grație picturilor pe care le realizează, transmite agenția de presă Reuters. 

Pasiunea pentru pictură a lui Pigcasso începe 2016, după ce a fost adusă la centrul din provincia Western Cape. Din start, coordonatoarea adăpostului, Joanne Lefson, a început să se gândească la feluri în care ar putea să îi menţină micuţei porcine viu interesul pentru activităţile de zi cu zi, de vreme ce, în cuvintele ei, „porcii sunt animale foarte inteligente”.

Похожее изображение

Inițial, la dispoziția purcicăi au fost puse mingi de fotbal, mingi de rugby şi pensulele rămase după zugrăvirea hambarului. Femela-porc a arătat un interes sporit în raport cu instrumentele de pictură. Directoarea adăpostului a concluzionat că purcica este „un expresionist abstract”, în sensul că „nu poţi defini exact ceea ce pictează”, dar că stiul său „se schimbă puţin în funcţie de stare, la fel ca la orice mare artist”.

Картинки по запросу pigcasso

Animalul a ajuns să folosească vopseluri şi s-a remarcat destul de repede. Operele sale de artă au ajuns să se vândă pentru aproape 4.000 de dolari, încasările fiind donate pentru asigurarea bunăstării animalelor din adăposturi. Una dintre creaţiile sale recente a ajuns să fie folosită pentru ceasurile companiei elveţiene Swatch.

Картинки по запросу pigcasso

Похожее изображение

De altfel, întreprinderea din ţara cantoanelor a anunţat, în urmă cu o lună, că va colabora cu scroafa din Africa de Sud. Aceasta a scos pe piaţă o colecţie de ceasuri în ediţie limitată, intitulată „Flying Pig by Ms. Pigcasso”, care conţine produse colorate în verde, albastru şi roz la preţul de 120 de dolari.

Preluat de la: diez.md