IMAGE-1.jpg
Vino Pizza & Wine este unul din cele mai interesante proiecte de design interior din Chișinău. Este un local care și-a câștigat rapid încrederea printre consumatori, oferind o nouă abordare prin design, servire și filosofie. Ceea ce nu se cunoaște însă, este că în spatele conceptului și ideilor pe care astăzi le puteți admira la Vino Pizza, stau membrii echipei ARTK – un studio de arhitectură și design, popular deja pentru locațiile nonconformiste și design-ul diferit pe care îl implementează atât în spațiile din oraș cât și în afara acestuia.

Vino Pizza a devenit o atracție care cucerește de la prima vedere. Stilul acestui loc este unul laconic dar totodată setat pentru a oferi funcționalitate maximă din toate punctele de vedere. Printre elementele acestui proiect, veți regăsi o reprezentare geometrică a curgerii vinului alături de simboluri precum lemnul, metalul și sticla. Ceea ce oferă o notă de modern, lucru foarte necesar spațiilor publice de astăzi.

„Proiectul Vino Pizza & Wine este unul din acele proiecte care ne-au pus la încercare toate abilitățile de management al proiectării și abordării unui sistem rapid și eficient în procesul de realizare. Un proiect ce a demonstrat că este posibil să obții rezultate maxime cu resurse de timp minime. La drept vorbind, toată etapa de proiectare s-a întâmplat paralel cu realizarea propriu-zisă a acestuia. Desigur ne-a ajutat foarte mult faptul că unele intervenții precum comunicațiile, ventilarea, unele compartimentări deja erau prezente. În rest totul a fost creat în timp record – doar două luni.” – Stanislav Balan, Founder ARTK.

Funcționalitatea acestui local este oferită de organizarea sigură a zonelor de flux și locurile pentru șederea vizitatorilor. Astfel, localul a primit două zone de bază. O zonă pentru o savurare mai îndelungată a vinului și bucatelor, amenajată cu o cameră frigorifică de tip vitrină unde sunt expuse colecții de vinuri autohtone. Aici găsim mobilă tapițată, mult lemn și o atmosferă rezervată. Cealaltă zonă este una mai „activă” și a fost dedicată celor care doresc rapid să-și potolească foamea și pofta de pizza. Iar pe lângă aceste zone amenajate, vizitatorii au la dispoziție și un bar cu vedere spre stradă. Totul pentru a oferi diversitate și confort clienților.

„Un element important al acestui proiect, este construcția parametrică, unii ar spune imensă chiar, cu o formă plastică stilizată, ce prezintă „curgerea, căderea naturală a vinului în pahar”. Această formă parametrică este un element de unificare, și reprezintă probabil un din cele mai îndrăznețe idei din punct de vedere al posibilităților de realizare și obținere a rezultatului dorit în timpul necesar. A fost o idee spontană, fără ezitări și căutări îndelungate, s-a meritat efortul iar vizitatorii o primesc cu foarte multă admirație. Pe lângă ea, al doilea element care pune accentele necesare este tejgheaua de aproape șapte metri, ce servește ca loc pentru expunerea asortimentului de pizza. Totul minimalist, îmbinat cu un stil linear și cu un finisaj plăcut marca Fundermax.” – Sergiu Boțaniuc, Co-founder ARTK.

Vino Pizza & Wine se bucură astăzi de un design dinamic, cu forme bionice și ritmice, ce oferă oamenilor senzații speciale, unice și o experiență inedită de servire. Filosofia acestui local este abundența vinului, condimentelor, sortimentului de pizza și a structurilor irepetabile. Un loc numai bun pentru a savura pizza, a face fotografii, a petrecere timpul liber și admira un design care inspiră.

Preluat de la: diez.md