5606342-6333281-image-a-15_1540981351334.jpg
Fotograful din Noua Zeelandă, Amos Chapple, a realizat un proiect fotografic căruia i-a dat numele „Căile ferate ale morții ale lui Stalin”. Fotografiile cutremurătoare dezvăluie rămășițele unei linii de tren care a fost construită prizonieri politici și unde au murit peste 300.000 de oameni. 

Taberele oribile au fost împrăștiate în sălbăticia Siberiană, chiar în regiunea Cercului Arctic, iar prizonierii gulagi erau forțați să lucreze pe o linie de tren mult dorită de Stalin. Această cale ferată trebuia să unească localitățile Salekhard-Igarka. Susținătorii lui știau că este o idee nereușită, însă nimeni nu a îndrăznit să-i spună acest lucru.

Cu toate acestea, construcția acestei linii feroviare nu s-a terminat, iar acum ea a s-a transformat într-o ruină. Amos Chapple a vizitat acea zonă și a fotografiat căile ferate mâncate de timp și frigurile siberiene.

În timp ce studia istoria liniei, Chapple a spus că a citit mai multe istorii cutremurătoare ale supraviețuitori din acea vreme. Ei povesteau despre condițiile inumane din interiorul gulagilor. Într-o mărturie, un prizonier a descris pedeapsa pentru care erai supus dacă încercai să scapi din lagăr. Aceasta presupunea erai legat gol de un stâlp și lăsat să mori de frig, dar și de țânțarii care veneu să-ți sugă sângele din tine, scrie dailymail.co.uk.

 

Preluat de la: diez.md